Банда з Закарпаття поставляла дешеву робочу силу до Чехії

Четверо українців, які проживають у Закарпатській області, затримані в Чехії. Їх звинувачують у незаконному постачанні дешевої робочої сили українців у Чехію.

Про це повідомляє видання Idnes.cz.

За інформацією, спецоперація з кодовою назвою “Кличко” стала однією з найбільших поліцейських операцій в Чехії за останні роки. У ній взяли участь майже сотня поліцейських та понад півсотні митників.

Ми затримали основного члена банди, якого називають босом, члена його сім’ї та ще двох людей, які перевозили робітників до Чехії”, – сказав слідчий Ондрей Старі.

Банда складалася з групи заможних українців із Закарпатської області. Вони шукали роботу для українців по всій Чехії. Найманці не мали дозволу на роботу і їздили до Чехії за туристичними візами. Вони прибували в країну з Угорщини, Словаччини, Польщі.

Українці робили брудну роботу на фермах і отримували невеликі суми грошей. Повідомляється, що цього доходу було достатньо для найманців для утримання сімей в Україні, тому вони були задоволені.

Затриманим було від 34 до 43 років. Українців звинуватили в ухиленні від сплати податків. Їм загрожує ув’язнення від п’яти до десяти років.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *