Словаччина стурбована нарощуванням військ РФ на кордоні з Україною

Словацький уряд занепокоєний скупченням російських військ поблизу з кордоном України.

Про це написав міністр закордонних та європейських справ Словацької Республіки Іван Корчок у Твітері, передає Укрінформ.

“Словаччина продовжує твердо підтримувати суверенітет і територіальну цілісність України. Порушення режиму припинення вогню (на сході України – ред.) і повідомлення про скупчення російських військових сил на українському кордоні викликають занепокоєння. Ми закликаємо до стримування та деескалації напруженості”, – написав він.

Як повідомляв Укрінформ, раніше головнокомандувач Збройних сил України Руслан Хомчак під час виступу у Верховній Раді заявив, що вздовж державного кордону України, а також на тимчасово окупованих територіях України і АР Крим знаходяться 28 батальйонних тактичних груп РФ, що становить потенційну загрозу для національної безпеки України.

4 квітня стало відомо, що Російська Федерація перекидає в тимчасово окупований Крим 76-у гвардійську десантно-штурмову дивізію з Пскова, бійці якої в 2014 році брали участь у бойових діях на сході України. Про це повідомила незалежна група російських розслідувачів Conflict Intelligence Team (CIT).

У вівторок речниця Міноборони України Марія Сальник з посиланням на інформацію Головного управління розвідки Міноборони повідомила, що командування ЗС РФ доукомплектовує бойові підрозділи Південного військового округу ЗС РФ, перекидаючи військових із Західного, Центрального і Східного військових округів.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *