Відкритий лист до адвокатів Закарпатської області

Шановні, колеги, адвокати Закарпатської області!

Звертаюсь до вас з наступних причин:

Склалася    катастрофічна ситуація  зі сплатою членських внесків адвокатами Закарпатської області у 2021 році.

По сплаті членських внесків адвокатами Закарпатської області ми займаємо останнє місце в Україні.

Інфографіку про стан сплати внесків  розподілом по регіонах можна переглянути тут.

Станом на 5 березня 2021 року з 1531 адвокатів членські внески  на рахунок ради адвокатів Закарпатської області  (РАЗО) сплатили тільки 75 адвокатів і 500 адвокатів  – на рахунок РАУ.

19 березня 2021 року на своєму засіданні Рада адвокатів України ухвалила рішення, яке передбачає посилення дисципліни в оплаті внесків на забезпечення адвокатського самоврядування. Аналогічне рішення  №30 «Про забезпечення сплати членських внесків» прийняла і рада адвокатів Закарпатської області ще  9 лютого 2021 року.

Під час засідання РАУ  був обговорений міжнародний досвід, зокрема, Німеччини, де в разі несплати внеску адвокат автоматично виключається з реєстру з наступного дня.

РАУ вирішила до кінця квітня опублікувати списки адвокатів-боржників по оплаті внесків, для звірки даних між НААУ та РАР (відмітки про сплату внесків). Проте, оскільки визначений Положенням про внески термін для оплати внесків за поточний рік сплив 31 січня, підстави для притягнення боржників до дисциплінарної відповідальності уже виникли. У зв’язку з цим РАУ ініціює відповідні санкції до адвокатів, які не виконують рішення органів адвокатського самоврядування.

На виконання рішень РАУ  та на виконання рішення РАЗО по сплаті членських внесків адвокатами України я вирішив внести на чергове засідання  ради адвокатів Закарпатської області наступні пропозиції:

  1. Зобов’язати адвокатів Закарпатської області сплатити членські внески на рахунки РАУ та РАЗО до 31 березня 2021 року.
  2. У випадку не виконання даного рішення РАЗО та рішення РАУ рада адвокатів Закарпатської області:
    • Опублікує список боржників у засобах масової інформації та буде рекомендувати мешканцям області не користуватись послугами адвокатів боржників;
    • Буде ініціювати притягнення боржників до дисциплінарної відповідальності, в тому числі ініціювати припинення права на зайнятість адвокатською діяльністю та публікацією відповідних рішень КДКА.
  3. РАЗО буде ініціювати перед РАУ прийняття рішень, що в разі несплати внеску адвокат до 31 січня поточного автоматично виключати адвокатів з реєстру з наступного дня, навіть, без погодження з РАР.

Лояльне ставлення до неплатників, яке триває достатньо довго, негативно позначається на незалежності й ефективності нашого інституту, а також дезорганізує дисциплінованих платників.

Рада адвокатів Закарпатської буде жорстко і послідовного виконувати рішення РАУ та свої рішення по ліквідації заборгованості зі сплати членських внесків адвокатами Закарпатської області.

Прошу, шановні колеги, оплати членські внески до 31 березня 2021 року.

Рекомендую прочитати:

У НААУ взялися за боржників зі сплати щорічних внесків
НААУ перевірить стан сплати внесків до травня та ініціює санкції для боржників – рішення РАУ

З повагою,

Голова ради адвокатів

Закарпатської області                                                    О. Фазекош

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *