7 реальних ознак інтелекту, які не можна підробити

Пусті балачки – це не про вас …

Як одного разу сказав Альберт Ейнштейн, «розум – це здатність адаптуватися до змін». Це усвідомлення того факту, що, незалежно від глибини знань цього світу, вам ще є чому повчитися.

Але ще важливіше навчитися бути досить жалісливим, щоб зуміти поставити себе на місце іншої людини і побачити біль, що ховається за вимученої посмішкою.

Нижче представлені 7 явних ознак розуму, які не можна підробити навіть при великому бажанні:

1. Ви уникаєте участі в безглуздих розмовах

Пусті балачки – це не про вас. Ви вірите в те, що люди повинні говорити, тільки якщо вони можуть сказати щось цінне. Саме так чините ви.

Ймовірно, оточуючі вважають вас інтровертом, бо ви часто мовчите. Однак це не повинно вас турбувати – вам ні до чого визнання обмежених розумом, які не можуть усвідомити істинний сенс глибокої розмови.

2. Ви розумієте, що ще багато чого не знаєте

«Я знаю, що нічого не знаю», – Сократ.

Як і у випадку з загадковим грецьким філософом, ви добре розумієте, що ще багато чому можете навчитися. Ви завжди відкриті для нових точок зору і нових ідей. Більш того, той факт, що ви розумієте обмеженість власних знань, служить відмінним джерелом мотивації ніколи не переставати цікавитися цим світом, який збиває з пантелику, світом, в якому ми живемо.

3. У вас допитливий розум

Ваше усвідомлення обмеженості своїх знань не засмучує вас – воно, навпаки, рухає вами. Вам подобається знайомитися з новими людьми, новими культурами і різними аспектами життя.

Все це дарує вам не тільки цінні знання, але і незабутній досвід, який залишиться з вами назавжди.

4. Ви співчутливі

Ви володієте високим рівнем емоційного інтелекту. Іншими словами, співчуття – це один з найяскравіших і непідробних ознак інтелекту. Ви можете бути самою  ерудованою людиною на планеті, але при цьому не розуміти інших і не співчувати їм.

5. Пік вашої продуктивності припадає на нічний час

Ви – сова, і з точки зору інтелекту це позитивна якість. Річ у тому, що неспання в нічний час дає вам можливість ефективно його використовувати. Ніч цей час художників, поетів, мислителів і всіх творчих особистостей. Цілком можливо, що ви один з них!

6. Ви оцінюєте себе об’єктивно

Ви повністю усвідомлюєте, хто ви і що можете запропонувати цьому світу. Це дає вам досить точне відчуття власної цінності, що грає дуже важливу роль у визначенні себе як інтелектуала. Ви безумовно не належите до числа тих, хто вірить, що вони краще за всіх оточуючих, тому що усвідомлюєте свій реальний стан і те, чого можете досягти.

7. Сарказм

«Сарказм – нижча форма дотепності, але вища форма інтелекту», – Оскар Уайльд.

Сарказм по праву вважається яскравою ознакою інтелекту. Якщо ви володієте цим типом гумору, то безумовно є креативним мислителем з прекрасним розумом.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *