Як впливає холод на серце людини

У ході дослідження, проведеного люксембурзькими вченими, стало відомо, що низька температура повітря підвищує ризик серцевого нападу. Опубліковані результати дослідження говорять про те, що температура повітря і погода як така здатна впливати на здоров’я людини, особливо це стосується серця і судин.

Учені, що проводили дослідження, провели аналіз статистики випадків серцевих нападів, зафіксованих у проміжок між 1998 і 2000 рр. Випадки нападів були співвіднесені з погодними умовами.

Дослідження охопило понад двісті п’ятдесяти тисяч пригод. У результаті стало відомо, що найбільш сильно впливає на серцево-судинну систему саме температура повітря: відповідно до пониження температури на кожні сім градусів ймовірність інфаркту зростає приблизно на три відсотки. Не надто високий показник, проте низька температура дійсно небезпечна в той момент, коли опускається нижче нуля.

Що ще сприяє підвищенню ризику? Такі фактори як поривчастий вітер, зниження атмосферного тиску, короткий світловий день.

А саме, все те, що ми спостерігаємо так часто у період з осені по весну. Відповідно, проблем, пов’язаних зі станом серця, варто побоюватися саме в кінці осені і взимку.

Яке пояснення такого вплив холодів на серце? Річ у тім, що при низькій температурі стінки кровоносних судин скорочуються, тому що намагаються не допустити втрати тепла понад тієї, яка вже відбулася. Таким чином, серце змушене долати більший опір.

Отже, якщо і без цього у людини існують ті чи інші проблеми з серцем, подібні додаткові серцеві зусилля можуть у підсумку погано позначитися.

Друга причина пов’язана з тим, що у холодну пору року людині властиво менше рухатися, а малорухливий спосіб життя сприяє появі ризику, пов’язаного з серцево-судинною системою. До цього додається ще й психічний стан, який часто погіршується в період осінь-зима. На стан нервів впливає і осінній період, як відомо, складний для психіки, і зимовий — короткий світловий день, нестача сонця, і інше А стан нервів безпосередньо пов’язано з фізичним здоров’ям.

З тієї причини, що в дослідженні йдеться про взаємозв’язок погодних умов і проблемами з серцем, варто зауважити, що цей взаємозв’язок може відбуватися при наявності яких-небудь ще факторів, які доповнюють освітлену картину. Таким чином, чи буде холодний період настільки сильний, щоб нашкодити людині, яка стежить за своїм здоров’ям? А також навпаки: чи холод є головною причиною шкоди в тому випадку, якщо людина вже хвора, або не приділяє належної уваги своєму здоров’ю

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *