Великий актор і великий режисер. Дружба завдовжки у 70 років

Жили-були два маленькі хлопчики, які виросли на “брудних вулицях” Нью-Йорка, які народилися в одному році та за кілька кварталів один від одного. Вони були не з найбідніших сімей, але далеко не багаті.

Один із хлопчиків був справжнім італійцем, в іншого були батько-італієць, а мати-ірландка. Подорослішавши, вони побачили “гангстерів” і перетворилися на вуличних бандитів.

Вони бачили банди, навіть мали друзів, які приєдналися до них… їхнє раннє дитинство було гарним.

Один із друзів був сином акторки, яка стала швачкою. Інший — сином художника, який кинув дружину, бо був гомосексуалістом, — його мати була художницею.

Не дивно, що обидві дитини успадкували “ген артистичності” від своїх батьків, а від скромного іммігрантського походження своїх батьків — сильне прагнення зробити щось у цьому світі.

Обидва хлопчики виросли в чоловіків і розійшлися в різні боки. Вони знову зустрілися, коли їм було за двадцять.

Той, що був наполовину ірландцем, високий і вродливий, навчався в акторській школі і став актором, відомим як Роберт Де Ніро. Його другом, творчою людиною, занадто низького зросту, щоб його сприймали як серйозного актора, був Мартін Скорсезе.

Скорсезе хотів відтворити світ, у якому вони виросли, оживити його для молодої аудиторії, значною мірою незнайомої з ним. “Брудні вулиці”, “Таксист”, “Скажений бик”, “Король комедії” і, звісно, незабутній – “Славні хлопці”.

Ці люди справді збагатили кінематограф, та й увесь світ своїм мистецтвом. Скорсезе був режисером фільмів. У них знімався Де Ніро.

Як виявилося, Скорсезе був до біса хорошим режисером і сценаристом. Де Ніро був до біса хорошим актором. Вони багато в чому визначили кінематограф і залишили свій слід у жанрі фільмів про мафію і кримінальні драми, як ніхто інший до них, і ніхто інший після.

Двоє чоловіків стали старшими. Їхні статки зростали, а кар’єра розвивалася так, як вони ніколи не могли собі уявити в молодості.

Зараз Де Ніро 78, а Скорсезе 79. Вони батьки, діди. Як і раніше, нерозлучні, як і раніше, найкращі друзі, час від часу зустрічаються і працюють разом, як на екрані, так і за лаштунками.

Безсумнівно, це одні з найбільш знакових друзів Голлівуду, завдяки яким були зняті одні з найкращих фільмів усіх часів. Воістину, вони живі легенди. Минуло сімдесят років відтоді, як вони вперше зустрілися, і п’ятдесят років, як почали професійно працювати разом, але вони, як і раніше, найкращі друзі і разом знімають приголомшливі фільми.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *