«Інтрига»: чи вилучить Олексій Фазекош сам  себе з Єдиного Реєстру адвокатів України?

Написав заголовок і самому стало смішно. Якщо Фазекош не буде в реєстрі, то це автоматично позбавляє його офіційно, з дозволу Національної асоціації адвокатів, звання «адвокат». А якщо він, офіційно, не адвокат, то втрачає посаду голови Ради адвокатів Закарпатської області. Без посади наш фальшивий адвокат – ніхто. Повний і великий «НУЛЬ».

А що вміє Фазекош робити? Не бачу тієї професії, яку б він міг би  освоїти і заробляти на своє прожиття. Посада голови Ради адвокатів дає йому, безконтрольно розпоряджатися грошима, членським внесками адвокатів Закарпатської області та обманювати і, фактично, красти, великі суми грошей від потенціальних своїх клієнтів, робити злочин. Покриваючи афериста і шахрая Національна асоціація адвокатів є теж учасником злочинів Фазекоша.

Ти що Фазекош не адвокат, аферист і шахрай – знає вся Національна асоціація адвокатів України (НААУ) та Рада адвокатів України.

Так чому його терплять? Чому його так шалено захищає голова НААУ І РААУ? Захищаючи Фазекоша вона ставить знак рівності між аферистом, шахраєм та Заслуженим юристом України та доктором юридичних наук.

Лідіє Павлівно,  для чого Вам так ганьбитись?

Причин багато, але основна та, що наш аферист виконає любу забаганку Ізовітової.

Тим більше, що кількість прибічників в Лідії Ізовітової катастрофічно зменшується. Мало хто зараз хоче підтримувати ділові та дружні стосунки з людиною, покровителем якої до сих пір є Віктор Медведчук.

***

16 квітня, а потім 7 червня 2024 року мною було направлено офіційно електронною поштою Скарга про  вилучення невірних відомостей щодо адвоката Логойда Ірина Володимирівна, Фазекош Олексія Андрійовича з ЄРАУ  та про неналежне ведення реєстру ЄРАУ  голові Ради адвокатів Закарпатської області Олексію Фазекошу та голові Національної асоціації адвокатів України Лідії Ізовітовій, в якій, використовуючи копії відповідних документів мною було написано:

«Згідно відомостей вказаних в ЄРАУ вбачається, що в профілі адвоката Логойди І.В. вказано невірні відомості свідоцтво № 21/574, які не відповідають відомостям з оригіналів документів свідоцтво № 21/575. 

Згідно відомостей вказаних в ЄРАУ вбачається, що в профілі адвоката Фазекоша О.А. вказано невірні відомості свідоцтво № 21/575, які не відповідають відомостям з оригіналів документів, оскільки відомості які вказані в профілі Фазекоша О.А. належать адвокату Логойді І.В.  свідоцтво № 21/575 

Відтак, невстановлена особа внесла недостовірні відомості в електронний реєстр, чим вчинила службовий  злочин. Встановити ПІБ і посаду даної особи, яка допустила внесення недостовірних відомостей в профілі двох адвокатів  і направити повідомлення до органів поліції для притягнення до кримінальної відповідальності.

–  Логойда І.В. свідоцтво на право заняття адвокатською діяльністю № 21/575, дата рішення Закарпатської обласної КДКА 21.12.2006 – оригінал в наявності.

–  Фазекош О.А. свідоцтво на право заняття адвокатською діяльністю № 21/575, дата рішення Закарпатської обласної КДКА 21.12.2006 – оригінали відсутні, вимогам закону 2006  не відповідав, вищої юридичної освіти в 2006 році не мавадвокатом стати не міг.

Голова КДКА Закарпатської області Бедь В.В. іспити у Фазекоша О.А. в 2006 році – не приймав, свідоцтво адвоката – не видавав.

28.03.2024 до Вищої ради правосуддя подано письмові пояснення  судді #ЛОГОЙДА Ірина Володимирівна, Ужгородський міськрайонний суд Закарпатської області , адвоката Логойда І.В., щодо оригіналів Свідоцтва про право на заняття адвокатською діяльністю № 21/575, дата рішення Закарпатської обласної КДКА 21.12.2006 якими вона володіє і здобула в законному порядку.     Яким користується “адвокат” БЕЗ вищої юридичної освіти #ФАЗЕКОШ О.А.

В провадженні сектору дізнання Ужгородського РУП ГУ НП у Закарпатській області здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні № 12023078040000715 від 06.10.2023.

03.10.2023 адвокатом Криворучко Л.С. подано заяву про вчинення злочину за фактом підробки свідоцтва адвоката № 21/575 від 21.12.2006, видане Закарпатською обласною КДКА, яким користується Голова Ради адвокатів Закарпатської області ФАЗЕКОШ Олексій Андрійович, тощо.

05.10.2023 мною,  Сікорою С.І., подано заяву про вчинення злочину за фактом підробки свідоцтва адвоката № 21/575 від 21.12.2006, видане Закарпатською обласною КДКА, яким користується Голова Ради адвокатів Закарпатської області ФАЗЕКОШ Олексій Андрійович.

06.10.2023 відкрито кримінальне провадження № 12023078040000715 від 06.10.2023, попередня правова кваліфікація ч.1 ст.358 ККУ.

30.10.2023 матеріали кримінального провадження № 12023078040000715 від 06.10.2023 вчинено ряд слідчих дій і в порядку ст.218 КПК скеровано до сектору дізнання Ужгородського РУП ГУ НП у Закарпатській області для подальшого проведення досудового розслідування.

В Єдиному реєстрі адвокатів України (ЄРАУ) вбачається введення в оману широкого кола осіб і вказані  невірні відомості щодо адвоката #ЛОГОЙДА Ірина Володимирівна, адвоката Логойда І.В., щодо оригіналів Свідоцтва про право на заняття адвокатською діяльністю № 21/575, дата рішення Закарпатської обласної КДКА 21.12.2006 якими вона володіє і здобула в законному порядку.     Яким користується “адвокат” БЕЗ вищої юридичної освіти #ФАЗЕКОШ О.А. з 2006 року, скаржусь на незаконні дії голови Ради адвокатів закарпатської області.

Відтак, невстановлена особа внесла недостовірні відомості в електронний реєстр, чим вчинила службовий  злочин.

Враховуючи вищевикладене, вимагаю :

  1. Невідкладно провести перевірку і видалити невірні відомості свідоцтво № 21/574, які не відповідають оригіналам документів на ім’я адвоката Логойда Ірина Володимирівна у відповідність до наявних оригіналів документів: оригіналів Свідоцтва про право на заняття адвокатською діяльністю № 21/575, дата рішення Закарпатської обласної КДКА 21.12.2006.
  2. Видалити відомості щодо Фазекош Олексія Андрійовича, який станом на 2006 рік не мав вищої юридичної освіти, не мав офіційного стажу в галузі права не менше 2 років (згідно відомостей податкової служби) і не міг у відповідності до закону отримати свідоцтво про право на заняття адвокатською діяльністю.
  3. Врахувати інформацію, що відомості вказані у профілі Фазекоша О.А. (номер свідоцтва адвоката, дата видачі) належать адвокату Логойді І.В. згідно оригіналів документів.
  4. Встановити посади, КЕП, прізвище, ім’я та по-батькові осіб, які вносили НЕ вірні електронні відомості щодо адвоката Логойда Ірина Володимирівна і щодо Фазекоша О.А. Встановити на підставі яких документів внесені відомості щодо Фазекоша О.А. за конкретним номером і датою свідоцтва адвоката, яке видане в установленому порядку адвокату Логойді І.В.
  5. Встановити адвокатський стаж (кількість років і місяців) у громадянина Фазекоша О.А. станом на 2012 рік , оскільки станом на 2012 рік у Фазекоша О.А. не було адвокатського стажу 5 років для здобуття посади голови ради адвокатів регіону згідно закону ? При виявлені порушень закону без граничного адвокатського стажу від 5 років і вчинення ряду шахрайських дій особою яка незаконно зайняла посаду голови ради адвокатів регіону   – ініціювати питання невідкладне припинення повноважень і притягнення до кримінальної відповідальності Фазекоша О.А., а також осіб, які здійснювали перевірку його діяльності.
  6. Надати відповідь в електронному вигляді на електронну пошту.
  7. Повідомити перелік документів (без персональних даних): найменування, дата документу, дата копії, орган що видав документ, які перебувають в профайлі на ім’я адвоката Фазекош Олексій Андрійович.

Суддя Логойда І.В. була допитана працівниками правоохоронних органів щодо наявності оригіналу в неї свідоцтва адвоката № 21/575, дата рішення Закарпатської обласної #КДКА 21.12.2006. Вона підтвердила факт наявності в неї оригіналу свідоцтва і посвідчення; надала на огляд. Свідоцтво адвоката № 21/575, дата рішення Закарпатської обласної КДКА 21.12.2006.

Фазекош О.А. – адвокат з 2006 року, без наявності на 2006 рік без вищої юридичної освіти , без офіційного стажу в галузі права – без складання іспитів в КДКА регіону про отримання свідоцтва адвоката; рішення #КДКА Закарпатської області про здачу екзаменів щодо Фазекоша – не приймалось; голова КДКА Закарпатської області  – свідоцтво Фазекошу не видавав. Відтак, адвокатом Фазекош — стати не міг.»

Відповіді від Олексія Фазекоша я так і не отримав. Отримав копію офіційного листа, який був відправлений Олексію Фазекошу керівником Секретіату НААУ і РАУ Вадимом Красником:

«Шановний Олексію Андрійовичу!

На адресу Національної асоціації адвокатів України надійшла повторна скарга Сікори С.І. від 07.06.2024 (вх. НААУ №2345/0/1-24 від 07.06.2024) щодо наявності в Єдиному реєстрі адвокатів України, на його думку, недостовірних відомостей стосовно адвокатів Логойди Ірини Володимирівни та Фазекоша Олексія Андрійовича та про неналежне ведення реєстру ЄРАУ.

Направляємо Вам за належністю повторну скаргу Сікори С.І. від 07.06.2024 для перевірки відомостей внесених в ЄРАУ, на які він посилається, стосовно адвокатів Логойди Ірини Володимирівни та Фазекоша Олексія Андрійовича.

У разі виявлення зазначених неточностей Рада адвокатів регіону, як адміністратор Першого рівня внесення відомостей до ЄРАУ, повинна внести достовірні відомості в ЄРАУ.

Додатково інформуємо, що попередня скарга Сікори С.І. від 16.04.2024 була скерована Вам за вих. НААУ №697/0/2-24 від 18.04.2024.»

Фактично, Вадим Красник,  в дипломатичній формі «просить» Олексія Фазекоша «без шуму і пилі» покинути крісло голови Ради адвокатів Закарпатської області. Тому що для внесення даних Єдиний реєстр адвокатів України, згідно ст. 17 Закону України «Про адвокатуру та адвокатську діяльність» і, на підставі Закону,  відповідних рішень РАУ І НААУ.

Тобто для внесення відомостей до ЄРАУ адвокату необхідно подати перелік документів:

– Заява про внесення відомостей до ЄРАУ;
– Копія свідоцтва про право на заняття адвокатською діяльністю;
– Копія посвідчення адвоката;
– Копія свідоцтва про складення кваліфікаційного іспиту ;
– Документ, що підтверджує адресу робочого місця.

В особовій справі Олексія Фазекоша відсутні всі названі документи. Якщо заяву ще якось, хоч із помилками, фальшивий адвокат напише і документ, що підтверджує адресу робочого місця напише собі сам, то з усіма іншими документами проблема.

В Олексія Фазекоша відсутні оригінали чи дублікати: свідоцтва про право на зайняття адвокатською діяльністю, посвідчення адвоката, свідоцтва про складання кваліфікаційного іспиту. Це доконаний факт.

У випадку, якщо працівниця Ради адвокатів Закарпатської області Тетяна Яцук, яка відповідає за реєстр адвокатів на першому рівні, встановить факти надання недостовірних відомостей для отримання свідоцтва про право на заняття адвокатською діяльністю та складення присяги адвоката України тощо (ч.1, п.5 ст.32 Закону України «Про адвокатуру та адвокатську діяльність», то вона повинна звернутись з відповідною заявою в КДКА регіону, до ЄРАУ другого рівня. Згідно ст. 32 названого Закону повинно бути припинено право на зайняття адвокатською діяльністю в Олексія Фазекоша.

Чи виконає вказівку Вадима Красника Олексій Фазекош? Ні. Він же не самогубець. Як я вже писав, без свідоцтва адвоката (яке у Фазекоша – віртуальне) він ніхто.

І для чого НААУ і РАУ продовжує  «ламати комедію»? Для того, щоб фальшивий адвокат продовжував множити кількість злочинів? За які все таки прийдеться відповідати перед Законом і людьми. Про совість і порядність я не говорю. В афериста і шахрая ніколи не було цих людських якостей і, навряд, чи буде.

Чергові злочини фальшивого адвоката

Чергове шахрайство

28 листопада 2023 року на виборах ромського барона у селі Підвиноградів, що на  Закарпатті, сталася масова бійка і вбивство. Вбито 40-річного місцевого жителя. Вбивцю було затримано. Кажуть, що ромський барон звернувся за допомогою до фальшивого адвоката. Барон зробив «предоплату» за вирішення позитивно справи. Фазекош отримав «адвокатський гонорар» в розмірі 61 тис. дол. США (інша версія – 31 тис. дол. США). За що? За обіцянку, яка ніколи не буде виконана. Були спроби домовитись з головою Закарпатського обласного апеляційного суду Ганною Фазикош, Були поїздки в Київ, в Генеральну прокуратуру. Фазекош, навіть, привів своїх клієнтів на засідання РАУ, що відбулося 7-8 червня на Закарпаття. Шахрай «гнав пургу». Цікаво, коли барон зрозуміє, що Фазекош ніколи не вирішить його питання і гроші, скоріше всього не поверне.

Засідання РАУ. Закарпаття. На задньому плані представники ромського барона. Фото з офіційного сайту НААУ

Святкування Дня Конституції чи поминки

З інформованих джерел стало відомо, що завтра фальшивий адвокат та аферист Олексій Фазекош вирішив в мукачівському ресторані «Бограч» вчергове «списати» для власних потреб 300 тис. грн. адвокатських членських внесків.

Запрошуються всі адвокати Закарпаття та голова НААУ Лідія Ізовітова, голова Вищої Ревізійної комісії Максим Болдін та інші покровителі нашого «любимого» шахрая.

Дана подія цинічна в подвійному розмірі:

1.Розкрадання адвокатських грошей «присвячене» Дню Конституції України.

2.Сьогодні помер Заслужений юрист України, колишній голова Мукачівського міського суду, адвокат Іван Юрійович Рибар. Сумна подія. Але тільки не для Фазекоша, який з ранку в деяких інтернет-ресурсах Закарпаття повідомляв: « З глибоким сумом повідомляємо про те, що сьогодні, помер видатний закарпатський адвокат, колишній голова Мукачівського міжміського суду, заслужений юрист України Іван Юрійович Рибар…». Для нашого фальшивого адвоката головне зараз по максимуму залізти в кишеню адвокатам області. А мораль? Це не для нього.

Так що завтра організовує Фазекош: чергову п’янку до Дня Конституції чи поминки за своїм вчителем. Без Івана Юрійовича Фазекош уже в 2012 році був би повним “НУЛЕМ”. Вчив нашого фальшивого адвоката азам юриспруденції.

300 тис. грн. «на дорозі не валяються», але поки що, надіюсь,  знаходяться на рахунку Ради адвокатів Закарпатської області. Чи може вже ні?

В Україні розпочалась активна боротьба з корупцією та казнокрадством, але тільки не в «колгоспі» Лідії Ізовітової. де одним з любимих “колгоспників” є Олексій Фазекош. 

Фото з офіційного сайту НААУ

Посткриптум

З тих же інформованих джерел стало відомо, що на «урочистому засідання Ради адвокатів Закарпатської області» будуть присутні і представники ТЦК. Панове адвокати, бажано мати при собі всі необхідні документи.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *