Прем’єр Італії повідомила про ухвалення країнами G7 рішення використовувати російські активи для України

Захід готовий здійснити використання заморожених російських активів, лідери G7, які зібралися в Італії, досягли політичного рішення з цього питання. Про це повідомила італійський прем’єр-міністр Джорджа Мелоні.

Мелоні виступила перед журналістами, відповівши на низку запитань, зокрема і про заморожені російські кошти. За її словами, країни “Великої сімки” досягли політичного рішення з питання використання російських активів для України. При цьому вона підкреслила, що йдеться про використання доходів від інвестування російських активів під гарантії кредитування Києва, а не конфіскацію. Хоча від заміни слів суть не змінюється.

Ми досягли політичної угоди про надання фінансової підтримки Україні в розмірі 50 млрд доларів до кінця року через систему позик. Це не конфіскація, а [використання] накопичених відсотків

– заявила Мелоні.

Якщо простіше говорити, то США видадуть Україні кредит у розмірі 50 млрд доларів, а Євросоюз має внести “заморожені” російські кошти як заставу під цей кредит. Усі заяви про те, що будуть задіяні нібито тільки доходи, є спробою ввести в оману, оскільки сума застави не може бути меншою за суму кредиту, а відсотків за рік “накапало” всього лише в районі 3 млрд.

У Москві раніше попередили, що в разі використання російських активів буде дзеркальна відповідь. У Росії з 2022 року заморожено 288 млрд доларів західних країн, з них тільки 9,6 млрд належать США.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *