Американська система ППО THAAD заступила на бойове чергування в Ізраїлі

Американська система ППО THAAD повністю розгорнута в Ізраїлі. Сьогодні вона заступила на бойове чергування.

Про це повідомили сьогодні ввечері два ізраїльські чиновники. Вступ системи в дію, крім іншого, наближає момент ізраїльської атаки по Ірану.

За останній тиждень понад 20 американських транспортних літаків доправили й вивантажили тонни обладнання для батареї THAAD на базах ВПС в Ізраїлі. Вони перевезли вантажівки з пусковими установками, радари, ракети-перехоплювачі та інші деталі системи.

Прибув також обслуговуючий персонал — сотні американських солдатів, які відповідають за експлуатацію системи.

Батарея працюватиме у взаємодії з ВПС Ізраїлю та іншими засобами ППО. Її прибуття в Ізраїль — частина підготовки до можливої іранської відповіді на заплановану ізраїльську атаку. THAAD – це відносно новий наземний протиракетний комплекс, за характеристиками схожий на ізраїльську систему “Хец-2”. Його випробування завершилися лише 2011 року. Він призначений для висотного перехоплення балістичних ракет малої та середньої дальності.

THAAD збиває балістичні ракети на дальності до 200 кілометрів. Його основна відмінність від “Хец-2” – американський комплекс легший за вагою, монтується на вантажівках і його можна швидко розгорнути по всьому світу, доставивши вантажними літаками ВПС США.

На сьогодні комплекс продали ОАЕ і Саудівській Аравії, і він успішно перехопив десятки ракет, випущених по них із Ємену проіранськими повстанцями.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *