Шок в Африці: фермер згодував жінок свиням

Ця ситуація загострила расову напруженість між чорними та білими громадами.

Справа двох чорношкірих жінок, Марії МакГато (45) і Лючії Ндлову (34), яких, як стверджується, вбив і згодував свиням білий фермер і його робітники, викликав хвилю обурення в Південній Африці.

Про це повідомляє BBC.

Повідомляється, що жінки шукали їжу на фермі поблизу Полокване в провінції Лімпопо, коли їх застрелили в серпні. Повідомляється, що їхні тіла знищили, щоб приховати сліди злочину. Можливість внесення застави для власника ферми Захарії Йоханнеса Олів’є (60 років) та його співробітників Адріана де Вета (19 років) та Вільяма Треша (50 років) вирішуватимуть у суді.

Біля будівлі суду відбулися акції протесту, на яких демонстранти вимагали відмовити підозрюваним у внесенні застави. Уолтер Матоле, брат Марії, розповів BBC, що цей інцидент посилив расову напруженість між чорними та білими громадами в країні, попри те, що апартеїд був скасований 30 років тому.

Трьох чоловіків також звинувачують у спробі вбивства чоловіка Ндлову, Мабуто Нкубе, який перебував на фермі з жінками, і незаконному зберіганні вогнепальної зброї. Нкубе зумів вижити після нападу 17 серпня і повідомив про інцидент в поліцію, після чого останки тіла його дружини і Макгато були знайдені у свинарнику.

Матоле згадав, як побачив жахливе видовище у свинарнику: тіло його сестри було частково з’їдено свинями. Сім’я Макгато, особливо її четверо синів, переживає важкі часи. Старший син, Ранті, поділився гіркотою втрати з BBC:

«Моя мама померла болісною смертю, вона була люблячою матір’ю, яка все робила для нас. Через неї нам нічого не було потрібно».

Опозиційна партія “Борці за економічну свободу” (EFF) закликала закрити ферму, посилаючись на ризики для споживачів після виявлення тіл.

Останнім часом у країні загострилася расова напруженість, включаючи арешт фермера та його охоронця в Мпумаланзі за звинуваченням у вбивстві двох чоловіків, підозрюваних у крадіжці овець. Тіла жертв були спалені, а підозрювані залишаються під вартою до проведення експертизи ДНК.

Також розглядається справа 70-річного білого фермера Крістоффеля Стомана, якого звинувачують у наїзді на шестирічного хлопчика, підозрюваного у крадіжці апельсина зі своєї ферми. Свідком інциденту стала мати дитини. Стоману висунуто звинувачення у замаху на вбивство та необережному керуванні автомобілем, а прокурори виступають проти його звільнення під заставу. Політичні партії вимагають експропріації ферми Стомана у зв’язку з інцидентом.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *