Люди, які намагаються вкрасти від хворих дітей в «Охматдиті», повинні бути ізгоями та нерукоподатними

Кожен хто подає руку людям, які намагаються вкрасти гроші, які надали громадяни, організації, підприємства, для відновлення, розбитих російською ракетою, корпусів «Охматдит», такі самі моральні виродки, як і крадії.

Вдумайтеся, просто пробують  вкрасти від маленьких хворих  дітях.

Що може бути гіршим?

Чому благодійники перераховували гроші БЛАГОДІЙНОМУ ФОНДУ «ОХМАТДИТ – ЗДОРОВЕ ДИТИНСТВО»?

«Перелопативши» майже весь інтернет ми так і не змігли отримати конкретну відповідь на дане питання.

Можливо тому, що засновники вчасно, ніби передбачували ракетний удар по «Охматдиту», прорекламували розрахункові рахунки свого Благодійного Фонду у всіх доступних мережах інтернету. І тут, мабуть,  спрацювало магічне і трагічне слово «Охматдит». Гроші «потекли рікою». За декілька днів на рахунок поступило майже 400 млн грн (майже 10 млн доларів США).

Ми всі сподівались, що так само як поступили гроші на рахунок БФ,  оперативно почнеться відновлення зруйнованих та пошкоджених корпусів «Охматдиту».

Але тут ми стали свідками диких, не зрозумілих для нормальних людей, скандалів.

Якісь незрозумілі та приватні тендери, які виграє невідома фірма ТОВАРИСТВО З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ «БУД-ТЕХНОЛОДЖІ» зі статутним капіталом 5 тис. грн і одним орендованим екскаватором, згідно з інформацією ЗМІ, власником якої є якийсь мелітопольський підприємець  Марк Марченко, друг Івана Федорова (зараз голова Запорізької ОВА, який добре відомий українцям, як «креативний інформатор» з телевізійного «ящика». Іван Федоров – це креатура Олексія Кулеби, заступника керівника ОП Андрія Єрмака.

Звідки взявся БЛАГОДІЙНИЙ ФОНД «ОХМАТДИТ – ЗДОРОВЕ ДИТИНСТВО» і хто його засновники?

В коментарі до посту народного депутата  Вікторії Сюмар відома київський адвокат Інна Рафальська пише:

«Цей БФ виник раптово на голому місці, 8 липня 2022 року — статут у ньому на трієчку, без урахування специфіки лікувального закладу, джерел фінансування, співвідношення — просто написаний лівою ногою і за день зареєстрований. За 2 роки свого існування фонд отримав пожертв на суму приблизно 1500 доларів, за два роки — жодної фінансової звітності, хто і як змінював засновників фонду зовсім не ясно. В результаті — маємо те що маємо — приватна структура, яка контролюється 5 особами (зараз уже 6 особами – прим.), стала власниками за один день 400 мільйонів гривень і не хоче з ними розлучатись, і, повірте, на рівні закону з цим нічого не можна зробити. Крім того, 20% цієї суми фонд має право утримати на свої потреби, а це 5 частина від 400 мільйонів (згідно зі статутом) і поділити, через прокладки, звісно, на 5 учасників (уже на 6 – прим.). Чи дискредитується цією ситуацією сама благодійність в очах благодійників? Безумовно так.»

Шукаємо офіційний сайт БФ «ОХМАТДИТ – ЗДОРОВЕ ДИТИНСТВО». Знаходимо  і читаємо на головній сторінці, що «Медики Охматдиту щодня рятують дитячі життя та захищають медичний фронт країни. Національна дитяча спеціалізована лікарня «Охматдит» МОЗ України – найбільша дитяча лікарня України, де щороку лікують понад 20 000 дітей. Ще 65 000 пацієнтів отримують консультації у поліклініці. Місія Охатдиту — повернути та допомогти зберегти здоров’я. Всі пацієнти нашої лікарні — діти віком від кількох хвилин до 18 років з усіх куточків країни. Щорічно в Охматдиті лікують понад 20 000 дітей та близько 28 тисяч отримують невідкладну допомогу в травматологічному пункті лікарні. Проводиться понад 10 000 операцій. У лікарні функціонує понад 80 відділень.»

Так, це правда. Але яке відношення до цього має БФ, який за два роки свого існування отримав аж 1500 доларів пожертв? Та ніяке.

Читаємо далі: «Благодійний фонд “Охматдит — здорове дитинство” при сприянні Американських рад з міжнародної освіти Emergency Fund for Ukraine, поставив нове медичне обладнання у відділення дитячої та підліткової гінекології НДСЛ “ОХМАТДИТ”.». Так, Американські ради з міжнародної освіти Emergency Fund for Ukraine дійсно поставили назване обладнання «Охматдиту». А при чому тут БФ? Ні при чому.

Ітакою не зовсім достовірною інформацією заповнений весь сайт БФ.

А може хоч засновники мають якесь відношення до БФ «ОХМАТДИТ – ЗДОРОВЕ ДИТИНСТВО»?

Читаємо: «Благодійна організація “Благодійний фонд “Охматдит — здорове дитинство” був заснований у Києві 2022 року за ініціативи українських медичних працівників Національної дитячої спеціалізованої лікарні “Охматдит”, публічних діячів та волонтерів.»

Якщо за «ініціативи українських медичних працівників Національної дитячої спеціалізованої лікарні “Охматдит”, то цілком природно б було, щоб до складу засновників входив би хоч один з медичних працівників Національної дитячої спеціалізованої лікарні “Охматдит”.

Дивимось список людей, які мають відношення до БФ та є засновниками БФ.

На допомозі стає все той же сайт.

Наглядова Рада БФ: Юрій Горбунов, український телеведучий і кінопродюсер; Соломія Вітвіцька, українська телеведуча.

Йдемо далі.

Команда Фонду: Євген   ВЕМБЕР, голова Фонду, співзасновник, та CEO української компанії, волонтер; Світлана РОЗБОРСЬКА, головна бухгалтерка, фонду Охматдит, головна економістка НДСЛ “Охматдит»; Анастасія МАГЕРРАМОВА, директорка з фандрейзингу, фонду Охматдит, голова прес — служби НДСЛ “Охматдит”; Єлизавета КАРПЕНКО, прессекретарка, фонду Охматдит; Наталія САМОНЕНКО, лікар-педіатр, лікар-генетик, завідувачка центру орфаних захворювань та генної терапії НДСЛ “Охматдит”; Йосип СИЛАДІ, лікар-педіатр,  центру орфаних захворювань та генної терапії НДСЛ “Охматдит.

«Команда Фонду» – згідно з поданим статусом – це наймані працівники, але не засновники (власники)

Засновників  БФ на сайті ми так і не знайшли. Прийшлось скористатися ЄДР юридичних осіб.

Власники (засновники) БФ «ОХМАТДИТ – ЗДОРОВЕ ДИТИНСТВО»:

  1. Вітвіцька Соломія Вячеславна – телеведуча, член наглядової ради
  2. Горбунов Юрій Миколайович – телеведучий, кінопродюссер, член наглядової ради
  3. Вембер Євген Володимирович – засновник ТОВ «КВН-сервіс», оптова торгівля продуктами харчування
  4. Розборська Світлана Василівна — головна бухгалтерка, фонду Охматдит, головна економістка НДСЛ “Охматдит»
  5. Солодко Євген Вікторович – адвокат, голова Комітету Національної асоціації адвокатів України із захисту прав адвокатів та гарантій адвокатської діяльності
  6. Соколовська Оксана Володимирівна – адвокат, член Комітету з питань міжнародних зв’язків Національної асоціації адвокатів України, представник НААУ в Ізраїлі (м. Тель-Авів).

Як видно з поданої офіційної інформації, серед власників БФ «ОХМАТДИТ – ЗДОРОВЕ ДИТИНСТВО» немає жодного лікаря, але є дуже цікаві особи.

Трохи фактів про власників БФ «ОХМАТДИТ – ЗДОРОВЕ ДИТИНСТВО»

На  своїй сторінці у Facebook народна депутатка від “Європейської Солідарності” Вікторія Сюмар

написала: «І вибачте, що ще раз про Охматдит, але я справді трохи в шоці. Почитайте.

Виявляється, людину Жовніра — економістку Охматдиту Наталю Мируту декілька днів тому було виведено зі складу Засновників фонду «Охматдит — Здорове дитинство».

Натомість туди завели адвокатів Євгена Солодко та Оксану Соколовську.

Юрій Ніколов сьогодні оприлюднив скріни протоколу зборів Фонду, з яких випливає, що саме Солодко заявив, що фонд не може переказати зібрані фондом кошти у розмірі 372 млн грн на рахунки лікарні Охматдит через «корупційні ризики».

Після цього, вчора гендиректор Жовнір пише пост, що він «шокований рішенням Фонду».

Під його постом є критичний коментар новоспеченої засновниці Фонду Оксани Соколовськоі, яка виправдовує рішення Фонду, і яка, нагадаю, потрапила туди два дні тому замість людини самого Жовніра.

«Соколовська Оксана Надайте правові підстави для перерахування та фонд відразу перерахує кошти. Не потрібно вводити в оману суспільство».

(І це пише адвокат,  адвокатська контора якої здійснює юридичний супровід БФ — прим.)

Я тут загуглила хто така Оксана Соколовська, бо було цікаво який стосунок вона має до Охматдиту та благодійної діяльності. І от перше, що видає Google, що пані Соколовська була адвокаткою офіцера російського ГРУ Єрофєєва. Того самого грушника, якого росія обміняла на Надію Савченко. Уявляєте?

І потім ця ж адвокатка подала до суду на Петра Порошенка за його вислів, що адвокатська група Соколовської отримує вказівку фсб по затягуванню процесу…

Саме ця людина сьогодні займається антикризовим менеджментом в фонді «Охматдит – Здорове дитинство», який зашкварився, коли обрав підрядником з відбудови дитячої лікарні маловідому компанію з вдвічі завищеними цінами.

Так от тепер в мене питань побільшало : а чому і хто змінив людину Жовніра в благодійному фонді і призначив туди пані Соколовську? Бо відповідь на нього покаже, що насправді відбувається довкола фонду і хто за цим стоїть.»

Отже, Соколовська Оксана

Соколовська Оксана, адвокат, член Комітету з питань міжнародних зв’язків Національної асоціації адвокатів України, представник НААУ в Ізраїлі (м. Тель-Авів). Це зараз. А колись? І від кого і від чого ховається в Ізраїлі?

28 серпня 2019 року на сайті argumentum.info “Агенти Кремля Сергій Коровченко та Оксана Соколовська сфальсифікували вибори на 210 окрузі на Чернігівщині“, в якій повідомлялось, що на

210 окрузі в Чернігівській області розгорається великий політичний скандал. Одразу чотири кандидати в народні депутати – самовисуванець Борис Приходько, представник “Слуги народу” Дмитро Пахомов, “Європейської Солідарності” Василь Малик і “Сили і честі” Віталій Лічман – звинуватили Сергія Коровченка в тому, що він переміг на виборах за допомогою фальсифікацій.

Їх підтримали мешканці Прилук і Чернігова, які вийшли на пікет із вимогою провести перерахунок голосів.

Суперечка вже перейшла в судову площину. Сам Коровченко, а також його поплічниця – голова ОВК Оксана Соколовська – всіляко намагаються уникнути перерахунку голосів, оскільки тоді розкриється їхня злочинна змова.
Сама Оксана Соколовська широко відома своєю скандальною поведінкою, підтримкою сепаратизму на Донбасі та анексії Криму Росією. Свою проросійську позицію Соколовська демонструє у Facebook – виставила у себе на сторінці георгіївську стрічку, яка заборонена в Україні.

Перед тим як потрапити в полон Єрофєєв убив українського бійця Вадима Пугачова. Усі нормальні адвокати відмовилися захищати путінського найманця. І лише Соколовська вважала за честь стати представником інтересів Єрофєєва.

При цьому сама Соколовська неодноразово порушувала закон.

У липні 2014 року вона намагалася кухонним ножем зарізати свого співмешканця Михайла Крамаренка. За цим фактом відкрито кримінальне провадження (за ч. 1, ст. 121 КК України). Також Соколовська вкрала у Крамаренка гроші та закордонний паспорт. Ці злочини були внесені до ЄРДР. (https://reyestr.court.gov.ua/Review/69941405,  https://reyestr.court.gov.ua/Review/116545111, https://court.gov.ua/log_documents/23254120/2609/). Судовий розгляд цієї кримінальної справи триває до сих пір. 25.01.2024     Солом`янський районний суд міста Києва, навіть, приймав Ухвалу про примусовий привід у суд обвинувачуваної Оксани Соколовської, яка так і з’явилась в суд. Зараз ховається в Ізраїлі, як представник Національної асоціації адвокатів України.

Лідії Ізовітова в чергновий раз проросійський налаштовану подругу Оксану.

Крім того, Соколовська в правоохоронній базі злочинів проходить як хуліганка та особа, яка неодноразово вчиняла злісну непокору співробітникам поліції.

Свіжий інцидент – 2 травня 2019 року відносно Соколовської О.В. складено адміністративний протокол № 177640 за ст. 185 КУпАП (злісна непокора співробітникам поліції).

Її шеф Коровченко також відомий своїми зв’язками з росією: за часів Януковича Коровченко був міністром юстиції Криму і допомагав “зеленим чоловічкам” захоплювати півострів.

Отже, Євген Солодко.

“Це відомий в вузьких колах адвокат, саме він захищав від НАБУ Окружний суд Вовка та регіонала і зрадника України Олександра Єфремова,  якого в 2016 році за підозрою у посяганні на територіальну цілісність і недоторканність України та у прямій підтримці злочинної організації “ЛНР”, а також незаконному заволодіння майном “Луганськвугілля”.

Крайній зліва сидить  адвокат Євген Солодко, за гратами Олександр Єфремов. Фото Укрінформ

Скрін з відеорепортажу ТСН. 25 липня 2019 року Олександр Єфремов вийшов з СІЗО у Старобільську Луганської області. Екс-регіонала зустрів його адвокат Євген Солодко на позашляховику Range Rover, яким Єфремов пересувається у Києві.

І ось тепер Євген Солодко нам розповідає де корупційні ризики. Бо типу ж фонд не зможе проконтролювати реальну вартість ремонту”

Крайній зліва — Євген Солодко, а крайній зліва Володир Клочков.

18  вересня 2023 року  Євген Солодко був, розпорядженням голови НААУ лідії Ізовітової було призначено головою Комітету Національної асоціації адвокатів України із захисту прав адвокатів та гарантій адвокатської діяльності.

Цікаво, а скількох адвокатів захистив Заслужений юрист України від свавілля Лідії Ізовітової та в судах?  Твердо можна сказати – ні одного..

Володимир Клочков є адвокатом хабарника, ексголови Верховного Суду Всеволода Князева.

Вартує звернути увагу на те, що Євген Солодко та Оксана Соколовська входять в найближче оточення Лідії Ізовітової, голови Національної асоціації адвокатів України.

На закінчення

У своєму пості у фейсбуці Юрій Ніколов  пише: “Керівник фонду Євген Вембер також повідомив, що адвокатське бюро Соколовської надавало правову допомогу фонду з 2023 року. І це саме ці юристи надавали рекомендації щодо проведення приватного конкурсу.

Так ось, мені повідомили, що стосунки Вембера і Соколовської почались набагато раніше. Ще коли фонд Охматдиту створювали влітку 2022 року, то його зареєстрували на телефонний номер +38(067)-343-77-17 у квартирі по вул. Леоніда Первомайського, 3 в Києві.

Телефон вочевидь належить самому Вемберу, бо на нього також зареєстрована фірма ТОВ «Невепаблік», чиїм засновником є один Вембер.

А от квартира на Первомайського, де прописаний фонд, належить Оксані Соколовській, про що свідчить Держреєстр речових прав на нерухоме майно.

Тобто цілком очевидно, що Вембер і Соколовська стояли у витоків благодійного фонду, щодо дій якого поліція таки відкрила кримінальне провадження по заяві міністра охорони здоров’я.

Також ви можете знайти фігурантів цього скандалу – у четвер (мається на увазі (15.08.24 – прим.) у 16-00 Оксану Соколовську будуть судити за те, що вона десять років тому нібито вдарила ножем свого співмешканця. І захищати її буде той самий Солодко, з яким вона стала співзасновницею фонду Охматдиту, і який і заявив під протокол про корупційні ризики щодо грошей фонду, якщо їх віддати державі.

Цей суд – ще одна божевільна  деталь, у мене аж голова закружилась. Нібито десять років тому Соколовська ножем вдарила свого співмешканця. Але вона заявила, що то все неправда, і це прокуратура розкрутила звинувачення ще у 2015 році, щоб примусити її перестати захищати… російських спецназівців ГРУ, яких ЗСУ тоді захопили на лінії фронту. І тоді захист доводив що то не ГРУшники, а «апалченци». Згодом цих вояк обміняли на Надію Савченко, яка виявилась медведчуківською консєрвою.

Сліди всіх учасників цього треку давно згубились. А от звинувачення Соколовській лишилось. І життя її не перестало бути менш бурхливим.

Крупні бізнесмени та рядові українці на емоціях накидали на рахунок її благодійного фонду 379 млн грн для відбудови зруйнованого рашистами Охматдиту. А тепер ніхто не знаю як ті гроші виковиряти звідти.”

А може знає та не хоче? Тому що…

Люди, які хочуть заробити на хворих дітях, – виродки і їм не місце в нашому суспільстві!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *