Бої в Курській області РФ: названо ще одну ймовірну мету прориву кордону

Зазначається, що раптовий наступ військ у РФ змістив фокус війни.

Мета операції в Курській області полягає в тому, щоб відвернути російські війська від лінії фронту в Україні, заявив на умовах анонімності високопоставлений український чиновник, пише The New York Times

“Раптовий наступ Києва в РФ тимчасово змістив фокус війни, відкривши новий фронт усередині Росії і змусивши Москву вжити заходів, щоб зупинити наступ України. Водночас операція викликала питання про те, чи варто ризикувати, враховуючи, що українські сили вже розтягнуті. Також неясно, чи допоможе місія Україні поліпшити свої позиції на решті поля бою”, – йдеться в публікації.

На думку військових експертів, головне питання зараз полягає в тому, чи зможе Україна зберегти динаміку і перетворити успіх на території Росії на корисні для себе вигоди

“Ще невідомо, чи спробує Україна просунутися далі, щоб зміцнити контроль над захопленою нею територією, чи відступить за кілька днів, як це сталося в попередніх, менш масштабних транскордонних рейдах”, – зазначили у виданні.

На думку Еміля Кастельмі, аналітика Black Bird Group – фінської організації, що аналізує зображення з поля бою, Україна не може продовжувати рухатися далі на північ, не розширивши свої фланги і не зазнавши контратак Росії.

“Час працює проти українців… Росіяни не будуть дезорганізовані назавжди”, – написав він у соцмережі Х.

Бої в Курській області — актуальне

Нагадаємо, раніше в CNN припустили, що українські генерали могли ризикнути вторгненням у Росію з метою поліпшити позиції на полі бою перед можливими переговорами про закінчення війни.

“Неясно, чи мотивований наступ України на Курськ цим, чи просто метою завдати шкоди там, де противник слабкий. Але це являє собою рідкісну і серйозну ризиковану гру з обмеженими ресурсами Києва і тому може свідчити про віру українців у те, що попереду на нас чекають великі зміни”, – резюмували у виданні.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *