Те, як людина проявляє себе в дрібницях — такою вона є

Наталія Грейс, талановитий психолог і бізнес-тренер, у своїй книзі «Закони благодаті» сформулювала ряд закономірностей, які допоможуть вам стати трохи мудріше. Ось кілька з них. Можливо, вони допоможуть вам сьогодні.

1. Закон занулення

Мозок потребує перезавантаження. Якщо ви повернулися додому і ледве можете стояти на ногах, а з двадцяти восьми запланованих на сьогодні зроблено всього чотирнадцять справ, якщо ви сідаєте і сидите, пильно вдивляючись в порожнечу перед собою, то не звинувачуйте себе в неефективності! Мозок не може безперебійно виконувати ваші накази. Йому також необхідно подбати про себе. Він повинен навести порядок у всіх тих думках, які ви в нього кинули. У цей час необхідна відсутність будь-якої інформації ззовні. Мозок в цей час «очищається». Це занулення. Навіть ґрунт перестає бути родючим коли на сьомий рік йому не дають відпочити, а змушують вирощувати знову. Це робить його безплідним рабом. 

Хай живе занулення!

2. Закон фальшивої доброти

Нам тільки здається, що ми допомагаємо, розв’язувати чужі проблеми. Ми їх посилюємо. Коли ми насильно тягнемо алкоголіка лікуватися, ми тільки продовжуємо його муки й даремно витрачаємо власний час. Він знову буде пити, а ми будемо вважати його невдячним поросям, замість того, щоб ставити собі питання, чи варто взагалі кидати бісер. Людина повинна розв’язувати свої проблеми самостійно. Вона зростає в міру зростання його арсеналу розв’язання проблем.

3. Закон показових дрібниць

Як людина проявляє себе в дрібницях — такою вона і є! Вона може бути щедрою по-королівськи, але раз на рік, а дріб’язкова природа проявляється в дрібницях кожен день, тому дрібниці набагато показовіші.

4. Закон ембріонів

З’являються зародки явищ і подій. Хоча ці ембріони не живі, вони мають здатність до розмноження. Одна чашка, що залишилася не помитою, призведе до гори немитого посуду. Одна напис на свіжопофарбованому паркані не залишиться самотнім — скоро буде списаний весь паркан. Як використовувати закон ембріонів? Всі побічні й шкідливі явища  повинні бути розпізнані в зародку. Мікроби всього зла повинні бути знищені. Якщо вам не подобається якесь життєве явище, усуньте його в зародку. Розтопити сніжинку набагато простіше, ніж зупинити сніжок.

5. Краще під- ніж над-

Це стосується абсолютно всього. Наприклад, якщо ви виголошуєте промову, закінчіть її до того, як люди втомляться. Гете говорив: «Секрет нудного полягає в тому, щоб сказати все». Підете на побачення — попрощайтеся трохи раніше, ніж ваш партнер захоче це зробити. Залиште гостей до того, як вони сумуватимуть за самотністю. Пам’ятайте: недо- краще, ніж закінчено-…

6. Закон загальної збруї

Два коні в одній упряжці здатні перемістити 15 тонн. Але кожен з них окремо — всього 3 тонни. Запрягайтесь хоча б удвох одночасно — і ви будете ефективні. «Нитка, яка була скручена тричі, порветься нескоро».

7. Закон чарівного слова

Виходить, що магічне слово — це «НІ», а зовсім не «будь ласка». Багатьох проблем можна уникнути, якщо навчитися відмовляти людям. Не проводьте час в порожньому спілкуванні «з ввічливості». Не позичайте гроші, коли вам цього не хочеться. Це набагато краще, ніж страждати з приводу того, повернуться вони чи ні. Давайте те, що можете дати, але не позичайте. Гете говорив: «Якщо хочеш втратити друга, позич йому грошей».

Я відкрив для себе цікавий феномен. Коли людина обґрунтовано відмовляється, у нього підвищується самооцінка, підвищується самоповага. Люди бояться відмовити. Знаєте чому? Вони бояться, що вони не сподобаються! І всім не догодиш. Навчіться спокійно переживати чужі негативні емоції з приводу вашої відмови. Якщо відразу сказати «НІ», то аргументувати відмову будуть простішими. Відмовити легко.

8. Закон хибності ідеальних умов

Ідеальних умов ніколи не буде. Нерозумно, звичайно, заперечувати, що сприятливі обставини іноді трапляються. Ще рідше комусь вистачає мудрості ними скористатися. Почасти тому, що можливості ховаються під виглядом проблем, які потрібно вирішувати.

9. Закон постачання

Один чоловік, назвемо його Михайло, хотів поміняти свій мотоцикл на новий, більш сучасний. Михайло подав оголошення в газету, що продається мотоцикл, бо у нього немає всієї суми, щоб купити новий.

Моделі було багато років, тому дзвінків на оголошення не було, але в кінці тижня одна людина все-таки подзвонила. Михайло зустрівся з нею, і той запропонував йому дуже скромну ціну, близько трьохсот доларів, сказавши, що цей мотоцикл можна використовувати тільки на запчастини. Михайло почав обурюватися і говорити, що продасть його мінімум за тисячу. Клієнт пішов, зітхнувши, і було зрозуміло, що він не ламається, але дійсно не готовий платити більше, і залишив Михайлу телефон зі словами: «Якщо все-таки вирішите, зателефонуйте мені».

Михайло навіть не думав змінювати свою думку про старого коня і не дзвонив. Сам клієнт передзвонив через пару днів і знову запропонував триста доларів, але Михайло відмовився. Через тиждень, коли Михайло пізно ввечері вийшов з офісу, він довго не міг згадати, куди поставив мотоцикл, поки нарешті не зрозумів, що його вкрали.

Пропозиції робляться не просто так. Доля часто піклується про нас саме таким чином.

10. Закон колись встановлений

Після встановлення він чудово працює!

11. Закон про компенсацію

Не можна зробити все і відразу! Уявляєте?.. Дружина: краса, манікюр, зачіска, пироги не зникають вдома, в ліжку з чоловіком — чудеса кмітливості й пристрасті; дітей купають в увазі до себе; блискуче співає, розважає гостей грою на фортепіано; здоров’я — ну просто кров з молоком; Поступливий, шовковий характер, зустрічайте з посмішкою блискучу поетесу, успішну бізнеследі, ідеального друга …

Це відбувається не відразу, тому Наполеон боявся кішок, Чайковський їв папір і плакав до десяти разів на день, Суворов часто прикидався дурнем, Шиллер цілком серйозно ставив на стіл гнилі яблука, щоб нагодувати музу, а Бах кидав перуку в органіста, коли той підробляв.

Якщо в одному людина досягла значних успіхів, то в іншому у нього зазвичай спостерігається дефіцитАле людина цінна не стільки відсутністю вад, скільки наявністю чеснот.

12. Закон впливу

Навколишнє середовище впливає на те, якою стане людина. У медицині існує таке поняття: норма реакції. Очевидно, що комусь судилося бути стрункішою, комусь повнішою. Але навіть в рамках поняття повноти можна бути пухким красенем, а можна бути в’ялим і розквітлим до потворності. З тією ж генетикою, зауважте. Це називається швидкістю реакції. Навіть якщо людина не зриває зірки з неба, то у нього теж є певний запас цієї самої норми реакції. В одному середовищі вона стане розвиненою (навіть відносно), а в іншій — примітивною. Навколишнє середовище впливає на багато, якщо не на все. Ми перетворюємося в тих, хто поруч з нами, і набагато рідше перетворюємо інших в себе.

13. Закон хреста

Хрест дається кожному в суворій відповідності зі спиною.

14. Закон полярної реакції на талант

Талановиті люди завжди викликають полярні реакції: чи то захоплення, чи то ненависть. Їх не можна сприймати байдуже. Їх неможливо не помітити, ігнорувати. Їх неможливо забути. Їх пам’ятають, люблять, ненавидять, про них думають, їм заздрять. Тому, якщо ви талановиті, то не сподівайтеся на загальне схвалення. Будуть вороги, тому що не всі таланти дісталися їм.

15. Закон «Не твій народ»

Це не ваші люди все одно залишать вас.

16. Закон загальної пам’яті

Найбільше людей пов’язує загальна пам’ять на події й всякі кілограми солі. Прихильність і досить спокійна стадія безперервної любові засновані на загальній пам’яті. Таким чином, потрапляння в пам’ять пов’язує людей. Якщо хочеш доброї ласки, забери в пам’ять доброту.

17. Закон зв’язування думок з ближнім

Близька нам людина змушує думати про себе, навіть якщо ми нею не цікавимося. У цьому небезпека близькості нікчемних людей.

18. Закон неминучості втрат

У всьому, що робить людина, він робить помилки. Тому втрати неминучі. Втрати неминучі, панове! Знаючи це, не варто сильно засмучуватися. Ми можемо впливати на багато речей, але не на все. Існують загальні закони світобудови. Ми не можемо бути досконалими, як і наші дії. Прийміть неминучість втрати зі смиренням. Можливо, вони потрібні тільки тут.

19. Закон половинок

Будь-яку картину світу, будь-який бізнес можна символічно розділити на половинки, які доповнюють один одного. Половинки можна назвати початковими й остаточними. Задати тон початковій половині ще можна, але якщо вона матеріалізувалася, то кінцева половина починає «малюватися» як би самаВ цьому і полягає суть управління ситуацією. Можна встановити початкову половину, щоб отримати бажаний кінцевий результат.

Щоб закріпити цю ідею, наведу ілюстрацію. Ви, напевно, намагалися зрозуміти, чому одні люди викликають в інших реакції захоплення й обожнювання? Вони поводяться так, ніби їм це не може не подобатися. Якщо потрібно виголосити промову, то всім своїм виглядом видно: я готовий до оплесків, а люди починають аплодувати, закінчуючи другу половинку. Вони виглядають так, ніби чекають реакції обожнювання — і люди починають виглядати зацікавленими спочатку, потім закохуються. Встановіть правильну стартову половину, і успіх гарантований.

20. Закон про правочини

Якщо людина чинить правильно, то його справи з кожним днем стають все краще і краще.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *