На новому знімку Місяця чітко видно величезний штучний об’єкт: що це

Відомий астрофотограф зі США зробив нові приголомшливі знімки супутника Землі. Але в кадр потрапив ще один об’єкт.

Астрофотограф зі США вже відомий своїми дивовижними знімками різних космічних об’єктів. Він уже фотографував раніше і Сонце, і Місяць, але на новому зображенні супутника Землі є дуже важлива деталь. Фотографу Ендрю Маккарті вдалося зняти момент, коли повз Місяць з величезною швидкістю пролетіла Міжнародна космічна станція (МКС), пише Daily Mail.

Американський фотограф поділився новою приголомшливим фото Місяця, на тлі якого на швидкості 28 тисяч км/год пролітає 100-метрова МКС. Хоча орбітальна станція має разючий розмір, на тлі Місяця вона виглядає хоч і досить чітко, все ж таки є яскравою плямою порівняно з нашим супутником.

Місяць, космічна станція, МКСАмериканський фотограф поділився новою приголомшливим фото Місяця, на тлі якого на швидкості 28 тисяч км/година пролітає 100-метрова МКС
Фото: Daily Mail

Особливих зусиль не потрібно, щоб побачити космічну станцію, що відбиває сонячне світло, яка проноситься в декількох сотнях кілометрів над поверхнею Землі на тлі нашого вкритого кратерами супутника.

За словами Маккарті, щоб отримати зображення космічної станції й показати її деталі, що рідко видимі, він вирушив у пустелю Сонора на території свого рідного штату Арізона.

“Температура була на рівні 40 градусів Цельсія, але Сонце не світило так яскраво. Тому Місяць виглядає менш контрастним. Однак,  МКС відображає достатньо сонячного світла, тому мені вдалося відобразити її рідко видимі деталі”, — каже Маккарті.

Місяць, космічна станція, МКСFullscreen
Особливих зусиль не потрібно, щоб побачити космічну станцію, що відображає сонячне світло
Фото: Daily Mail

МКС літає навколо Землі на висоті понад 400 км, а відстань від станції до Місяця становить приблизно 382 тисячі км. При цьому МКС рухається зі швидкістю майже 8 км/с і повз Місяць вона пролітає приблизно за 0,5 с.

Для того, щоб отримати унікальні кадри, фотограф використовував відразу два телескопи, після чого об’єднав отримані зображення воєдино.

“Мені довелося розрахувати максимально точний час і знайти правильне місце для того, щоб отримати знімок МКС на тлі Місяця. За фактом у мене була лише мить, або приблизно 0,25 секунди, щоб камери змогли вловити проліт орбітальної станції повз супутник Землі”, — каже Маккарті.

телескопFullscreen
Для того, щоб отримати унікальні кадри, фотограф використав відразу два телескопи
Фото: Daily Mail

За словами фотографа, через дуже високу швидкість польоту МКС витримка камери має бути дуже короткою, щоб не вийшло розмитих знімків.

“Коли я роблю подібні зображення, то думаю про те, що незабаром біля Місяця з’явиться орбітальна станція Gateway, про те, як проходитиме місячна програма NASA Artemis, я думаю про майбутнє освоєння космосу людиною”, — говорить астрофотограф.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *