Неявні ознаки старіння мозку

Якщо у вас є кілька або всі перераховані ознаки, краще пройти обстеження у лікарів.

Постійна апатія і депресія

Нескінченні депресії й неврози характерні для початкових стадій деменції. Поряд з ними може з’явитися апатія — байдужість до навколишнього світу, втрата інтересу до звичного життя і тим речам, які раніше подобалися. Однак депресія й апатія з’являються не тільки через старіння мозку, але вони можуть бути ознакою цього процесу.

Не приймаються зміни

Людина з когнітивними проблемами, як правило, віддає перевагу графіку і суворому режиму. Це дає йому відчуття безпеки. При цьому він відчуває відразу до будь-яких змін в житті, роботі, місці проживання і навіть в деяких дрібницях. Все це здається йому сильним стресом і злістю.

Великі проблеми з пам’яттю

Неочевидные признаки старения мозга

  • Ви забуваєте повсякденні речі або процеси.

Як заварити чай, як посмажити яєчню, як включити пральну машину і т.д.

  • Швидко забуваєте останні події

Наприклад, ви забуваєте все, що відбувалося вранці або вчора. Сюди ж можна віднести невміння утримувати думку в голові. Або якщо ви прочитали короткий текст і через п’ять хвилин не можете згадати, про що йдеться.

  • плутаєте імена

Складно запам’ятати імена колег або нових знайомих. Але може бути так, що ви починаєте плутати імена родичів і старих друзів.

Не пропустіть! 9 помилок мозку, які змушують нас приймати погані рішення.

Нові знання засвоюються слабо

Якщо ви не можете розібратися з новим гаджетом з інструкцією, вирішити приклад з математики для дитини або зрозуміти, що таке «ПВК Рьодан» (навіть прочитавши нашу статтю), то це сигналізує про ознаки дисфункції мозку.

Різкі перепади настрою

Кожна людина, навіть абсолютно здоровий, може змінювати свій настрій кілька разів на день, в залежності від будь-яких подій або думок. Але якщо це відбувається без причини, буквально на рівному місці, то це привід пройти обслідування у лікаря.

Неочевидные признаки старения мозга

Будь-яке рішення буквально мучить

Ви помітили, що вам раптово стало важко планувати, організовувати або приймати рішення навіть з простих побутових питань. Хоча до цього проблем не було.

І ще! Як включити мозок в стресовій ситуації.

Якщо ви помітили хоча б  один з названих симптомів, краще звернутися до лікаря, щоб запобігти прискореному старінню мозку.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *