ЯК ЗМІНЯТЬСЯ СУМИ У ПЛАТІЖКАХ ТА ЧИ БУДЕ ДРУГИЙ ЕТАП ПІДВИЩЕННЯ ЦІНИ НА ЕЛЕКТРОЕНЕРГІЮ?

Суми у платіжках після підвищення тарифу зростуть до 250 грн.

У Міненерго прокоментували рішення Кабміну щодо збільшення базового тарифу на електроенергію до 2,64 грн/кВт-година. Тому сума у платіжках за світло для українців зросте приблизно до 250 грн, повідомив міністр Герман Галущенко.

Однак, за його словами, це є компроміс. Оскільки від початку НКРЕКУ запропонувала підняти тариф удвічі – до 2,88 грн.

“Ми бачимо можливість встановити тариф на рівні 2,64 грн/ват-година. Це мінімальний тариф, який дозволить утримати енергосистему”, – наголосив Галущенко.

Крім того, другого етапу підвищення тарифу на електроенергію поки що не передбачається, хоча раніше у НКРЕКУ наголосили на необхідності підвищення цін до ринкового рівня (близько 6 грн).

Міністр запевнив, що збережеться і нічний тариф на е/е, що становить 50% загального тарифупише агентство “Інтерфакс-Україна”.

Додамо, що зараз тариф на електрику для побутових споживачів становить 1,44 грн/кВт-год (при місячному споживанні 250 кіловатів) та 1,68 грн/кВт-год (понад 250 кіловатів). Нові тарифи почнуть діяти з 1 червня.

Раніше повідомлялося, що у червні українців може очікувати підвищення тарифів на води, а також тарифів на електроенергію.

Необхідність підвищення тарифів влада пов’язує з потребою у великих інвестиціях для відновлення енергетичної інфраструктури після обстрілів РФ.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *