У Білому домі назвали головні пріоритети для США

США залишаються одним з головних союзників України

Після початку повномасштабного вторгнення РФ до України про ризики нової світової війни говорять дедалі частіше.

Одним із пріоритетів Сполучених Штатів Америки в контексті війни РФ проти України є недопущення початку Третьої світової війни. Про це у середу, 31 травня заявив представник Ради нацбезпеки США Джон Кірбі, повідомляє Укрінформ.

Він підкреслив, що Білий дім прагне унеможливити розширення військового конфлікту за межі території України водночас зазначив, що Сполучені Штати та інші країни НАТО не можуть бути напряму залучені до війни, що триває, бо це не відповідає інтересам національної безпеки ні Америки, ні України.

Говорячи про інші пріоритети кабінету Байдена, Кірбі наголосив, що це підтримка України та Північноатлантичного Альянсу.

“Ми збільшили нашу присутність до 100 тисяч військових лише на Європейському континенті та утримуємо їх там, щоб захистити союзників та бути певними, що ми виконуємо наші зобов’язання стосовно східного флангу НАТО”, – зазначив Кірбі.

Сполучені Штати Америки оголосили про черговий пакет військової допомоги для України.

Двопартійна угода щодо запобігання борговому дефолту не обмежить здатність адміністрації президента США Джо Байдена надавати більше допомоги Україні.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *