5 повчальних історій з добрим настроєм

Хороша історія чогось навчить, підніме настрій, змусить задуматися. Ось історії, які ми збираємо і раді поділитися з вами:

Якщо ви любите кататися, любіть і сани носити

tram

Я їхав з університету на трамваї. Позаду сиділа якась мама з 9-11-річною дитиною на руках. І цей «малюк» постійно тикав мене ногою в брудному взутті в мої  білі штани (спеціально, я йому, напевно, подобався), на що я звернув увагу його мами з проханням  заспокоїти “малюка”.

Вона сказала мені, що вони виховують дитину за системою якогось «Ейху… зера», це коли дитині все дозволено і фактично відмовила мені. І тут ззаду підійшов хлопець, трохи старший за мене. Він дістав жуйку з рота, приклеїв її прямо на лоб матері й сказав: «Мене теж виховували за цією системою», підморгнув мені й вийшов на наступній зупинці.

У нас є таке переконання …

roses

Давним-давно, коли у нас з майбутнім чоловіком ще не було спільної машини, будинку і планів на відпустку, він приніс мені квіти. Такий простий букет не першої свіжості,  купив його на заправці поспіхом.

«І знаєш, — сказала я йому, поправляючи пом’яті троянди, — у нас — езотериків є таке переконання, що чим довше стоятимуть подаровані квіти, тим міцніше будуть відносини.

Щовечора приходив бідний шанувальник,  і героїчно обшукував, обнюхував букет, який стояв три тижні. Після цього він постійно тягнув мені квіти з заправки, і всі вони цвіли довго, розкішно і трохи хвалькувато.

Потім ми поїхали у відпустку, я завагітніла, у мене народилася дочка, ми купили будинок, переїхали, і він відкрив мені страшну таємницю, що після тих самих стійких квітів він зрозумів, що це знак долі, і нічого не завадить, ні вік, ні діти, ні інші інтереси, ні мій поганий характер, і у нас все вийде.

А я, своєю чергою, зізналася, що кожен день міняла зав’ялі троянди на свіжі. Ходила  на заправку і купувала нові.

У нас, езотериків, є таке переконання — те, у що ви вірите, це працює.

Анекдот про магію

office-cat

Зламався комп’ютер в офісі. Був викликаний фахівець. Він прийшов, все полагодив.

Співробітник розповідає про те, як це сталося:

«Прийшов програміст, втупився в комп’ютер, підняв руки до неба, щось прошепотів, 10 разів повернув моє крісло проти годинникової стрілки, штовхнув ногою комп’ютер, знову щось прошепотів і пішов. Все працювало. Справжній чарівник».

Каже програміст:

«Мені дзвонять, щоб з’ясувати, що сталося з комп’ютером. А співробітник, погодьтеся, непосидючий, постійно крутиться на стільці, тому обмотав шнур на ніжку стільця. Лаюся, розплутую шнур. Потім  відсунув комп’ютер трохи далі, вставив штекер, який  вискочив і пішов.

Як працює егалітаризм

professor
Професор економіки розповів мені, як одного разу він кинув цілу групу.

Група наполягала на тому, що соціалізм «працює» і що ніхто не буде бідним і ніхто не буде багатим. Велике вирівнювання!

Професор сказав:

– Добре, поставмо в цій групі  експеримент з соціалізму. Всі оцінки будуть усереднені й всі отримають однакову оцінку, тому ніхто не підведе і ніхто не отримає оцінку «відмінно».

Після першої контрольної оцінки  були усереднені й всі отримали оцінку «добре». Студенти, які старанно вчилися, були засмучені, а студенти, які мало вчилися, були щасливі. Але до моменту другого тесту студенти, які мало вчилися, вчилися ще менше, а ті, хто старанно вчився, вирішили, що теж хочуть халяву, тому теж вчилися мало … Другий контрольна  дала середнє значення “задовільно”. Ніхто не був щасливий.

Коли проходив третій тест, в середньому він виявився «поганим».

Результат не покращився, адже сварки, докори, лайка приводили до ворожих відносин і вчитися за інших ніхто не збирався.

Одного разу в мій двір зайшла собака …

sleepingdog

«Одного разу в мій двір зайшла стара втомлена собака. Судячи з нашийника і відгодованого живота, у неї було житло і за нею добре доглядали. Пес спокійно підійшов до мене, і я поплескав його по задній частині шиї. Він пішов за мною й увійшов до будинку. Повільно він перейшов коридор, згорнувся калачиком у кутку вітальні й заснув. Через годину він встав і підійшов до дверей. Я випустив його.

Наступного дня він знову був у моєму дворі, «привітався» зі мною, повернувся в будинок, зайняв той самий куточок у вітальні й знову поспав близько години. Так тривало кілька тижнів поспіль. Мені стало цікаво, і я приколола до його нашийника записку: «Хотілося б дізнатися, хто господар цієї чудової милої собачки, і щоб  ти знав, що мало не кожен день він приходить до мене додому спати»

На наступний день пес прийшов теж з запискою, приколотою до нашийника: «Він живе в будинку з шістьма дітьми, а двом немає і трьох років. Він просто намагається трохи виспатися. Чи можу я прийти з ним завтра?”

Шанс є у кожного

villa
В оголошенні говорилося:
“Продається вілла, 3 поверхи. з басейном і садом. Вартість – 1 долар».
– Марення! – буркнув бомж і викинув газету. Прогулюючись по дворах в пошуках їжі, він побачив на стіні оголошення: «Продається вілла біля моря, 3 поверхи. з басейном і садом. Вартість – 1 долар».

«Помилка, чи що?» – подумав бомж і пішов, бурчачи, далі. Вийшовши на проспект, він звернув увагу на величезний банер: «Продається вілла біля моря, 3 поверхи. з басейном і садом. Вартість – 1 долар».

Бездомний задумався. Йому було цікаво, що за божевільний може написати таке, і вирішив перевірити. Йому не було чого втрачати, крім останнього долара в кишені. Приїхавши за адресою, він побачив ту саму віллу. — боязко подзвонив у двері. Двері відчинила красива жінка.

– Вибачте, я в оголошенні. Хіба це не обман?
– Що ви?! Все вірно.
– Я говорю про вартість: 1 долар? Це правда?
– Так. 1 долар. Якщо цікаво, можна оглянути будинок.

У захваті від побаченого, він віддав свій останній долар і став власником розкішної вілли. Але все ж вирішили з’ясувати, чому така низька ціна? На що жінка, посміхаючись, сказала: «Мій чоловік перед смертю вказав у своєму заповіті, що я продам нашу віллу і перерахую виручені кошти на рахунок його коханки. Я не можу не виконати його останню волю?! Оголошення висіло пів року, і ви єдині, хто відгукнувся на нього. Всього вам найкращого”. І вона пішла.

Мораль: Кожному дається шанс! Ви просто повинні вірити, що неможливе можливо.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *