Чому не можна зривати бузок: багато хто навіть не здогадується

Розповідаємо, що буде, якщо рвати бузок, і що буває з тими, хто так робить.

Бузок розквітає навесні, і українці, вірячи в прикмети, починають обривати чагарники, бажаючи принести додому гарний букет. Також багато хто шукає бузок з п’ятьма пелюстками – вважається, що така знахідка принесе удачу і виконання бажань. УНІАН з’ясував, чи можна обламувати гілки бузку насправді.

Чи можна рвати гілки бузку — думка біолога

Ботаніки стверджують, що якщо вам дуже хочеться обірвати кущ і принести додому кілька гілочок красивого бузку, то краще утриматися від такого імпульсу. По-перше, ви завдаєте шкоди рослині, а по-друге, через свій порив позбавляєте оточуючих можливості насолодитися чудовим видом і запахом представника флори.

Думка про те, що бузок буде краще розвиватися і цвісти, якщо обламати його гілки — помилкова. Насправді така регулярна процедура призведе до того, що рослина почне чахнути, а потім і зовсім загине. Кущ отримує травму — на місці обламаної гілки утворюється рана, куди може потрапити інфекція.

Якщо без букета бузку не обійтися – робіть це з найменшою шкодою для рослини. Вибирайте кущ, в якому багато суцвіть, зрізайте їх з тих гілок, які можна назвати зайвими. Не ламайте гілки, а орудуйте секатором над нирками, не залишаючи пеньків.

Чи можна рвати бузок додому за народними прикметами

Вважається, що суцвіття бузку приносять удачу, тому багато українців, бажаючи налагодити життя, приносять у квартиру букети. Вони оберігають господарів будинку, проганяючи злих духів і потойбічних сутностей. Крім того, гарний букет наповнює квартиру чудовим ароматом.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *