10 найдивніших комах на планеті

Науці відомо більше мільйона видів комах і 114 000 видів павукоподібних. Цифри вражають, але за приблизними підрахунками, кількість невідкритих комах може досягати 10 мільйонів видів.

Є багато дивних істот, і які дивовижні істоти нам ще належить відкрити? Десяток найдивніших комах і павукоподібних на планеті — це незначна вибірка з сотень тисяч видів, але це не означає, що про них потрібно мовчати. Деякі з них досить симпатичні, інші варто обійти за кілометр. Розберімось!

Джмелі, також відомі як колібрі, є одними з найкращих запилювачів рослин у світі. Свою назву вони отримали за здатність не сидіти на квітах, а ширяти навколо них в повітрі, немов крихітні пташки.

Мадагаскарські шиплячі таргани дійсно шиплять, якщо їх потривожити або якщо вони «розмовляють» між собою. Вони досягають довжини близько 10 см і ваги 60 грамів. Попри моторошний зовнішній вигляд і шипіння, їх використовують як популярних домашніх вихованців.

Megalopyge opercularis – метелик з надзвичайно пухнастою й абсолютно нешкідливою на вигляд гусеницею, яку в США встигли охрестити «зачіскою Дональда Трампа». Гладити його не варто — у волосках ховаються отруйні шипи, що викликають неприємні наслідки.

Doleschallia — рід метеликів родини німфалідових (Nymphalidae). Одні з кращих замаскованих комах у світі, прозвані в народі «метеликами мертвого листя».

Червоні оксамитові мурахи, попри свій зовнішній вигляд і назву, насправді не мають нічого спільного з мурахами. Це безкрилі оси, готові застосувати вкрай хворобливе жало при будь-яких ознаках загрози. Їх отрута досить сильна, що їм дали прізвисько «вбивці корів».

Австралійський тигровий жук — одна з найшвидших істот у світі. Він рухається зі швидкістю, що в 53 рази перевищує довжину свого тіла в секунду. Гепард, для порівняння, долає всього 16 довжин свого тіла в секунду. Жук бігає так швидко, що навіть під час полювання нічого не бачить, поки рухається, і змушений часто зупинятися.

Азійський гігантський шершень є найбільшим шершнем на Землі, вбиваючи й калічачи десятки людей щороку. Його нейротоксична отрута може виявитися смертельно небезпечним навіть для людей без алергії. Ці істоти величезні, дратівливі і моторошно злопам’ятні.

Винні яструбині метелики виглядають як досить звичайні густі метелики, нехай і приємних кольорів. Але їх гусениці чудово маскуються під змій, імітуючи навіть характерний рух нападу.

Скорпіони, також відомі як мухи-скорпіони, є одним з найдавніших загонів комах. Їх страхітливий хвіст з «жалом» насправді є статевими органами самців. Скорпіони абсолютно нешкідливі, якщо не брати до уваги неприємної звички ласувати трупами.

Венесуельська пуделева міль була виявлена зовсім недавно — у 2009 році, а через пару років викликала бурхливу дискусію в інтернеті. Хтось стверджував, що це справжнє, хтось називав це підробкою. Однак існує безліч не менш пухнастих і цілком справжніх видів метеликів.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *