Відбулося чергове засідання Ради адвокатів Закарпатської області

02 травня 2023 року в ресторанному комплексі  «Darlin» (Мукачево) відбулося чергове засідання Ради адвокатів Закарпатської області, на якому були розглянуті нагальні питання функціонування адвокатури Закарпаття. Серед яких були питань, що стосувалися процесу стажування, підвищення кваліфікації адвокатів.

Члени Ради адвокатів Закарпатської області звернули особливу увагу на проблему негативних публікацій в ЗМІ та соціальних мережах, в яких відбувається ототожнення адвоката з клієнтом.

Напрошується аналогія з Нюрнберзьким трибуналом. Але в ті часи ніхто не ототожнював нацистських злочинців з адвокатами, які їх захищали. Адвокати, як це й передбачено в демократичному суспільстві, виконували свій професійний обов’язок.

Це питання наразі підіймається і на рівні Національної Асоціації адвокатів України.

У виступах учасників засідання, заступника голови Ради адвокатів Закарпатської області Михайла Берана, адвокатів Богдана Біловара, Ольги Атабаєвої, Романа Келемена, Василя Коструба, було зроблено багато гострих і критичних зауважень з даної проблеми.

Особливо закарпатських адвокатів обурив пост у «Фейсбуці» одного столичного адвоката (з етичних міркувань прізвище адвоката називати не будемо), який, грубо порушуючи присягу адвоката та адвокатську етику, в образливій формі висловився стосовно всіх адвокатів Закарпатської області. На даний пост буде відповідне юридичне реагування.

В кінці засідання голова Ради адвокатів Закарпатської області Олексій Фазекош повідомив, що зі США, від Центру американських навчальних студій в Україні надійшов лист підтримки та вдячності за співпрацю з Радою адвокатів Закарпатської області.

Також Олексій Фазекош повідомив, що між Радою адвокатів Закарпатської області та з одним з найбільш рейтингових юридичних об’єднань США адвокатською фірмою «Гаврилов і партнери» підписано меморандум про співпрацю.

Детальний репортаж з засідання Ради адвокатів Закарпатської області дивіться на «М-студіо» 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *