Творці Tor представили новий браузер на основі VPN

Розробники знаменитого Browser Tor, який надає користувачам анонімне мережеве з’єднання, оголосили про вихід нового браузера під назвою Mullvad Browser. У його створенні взяла участь команда однойменного VPN-сервісу Mullvad.

Mullvad Browser

На відміну від класичного Tor, Mullvad Browser покладається не на технологію маршрутизації цибулі, яка забезпечує анонімний обмін інформацією за допомогою системи проксі-серверів, а на технологію VPN. Попри різну реалізацію, в обох випадках автори обіцяють повну безпеку і конфіденційність для користувачів.

Автори заявляють, що не збирають ніяких даних користувача (телеметрія) і використовують один і той же «відбиток пальця» для всіх користувачів, щоб з іншого боку їх не можна було ідентифікувати й відрізнити один від одного. Крім того, Mullvad Browser за замовчуванням включив приватний режим, що означає, що файли cookie, кеш і історія переглядів не зберігаються між сеансами.

Браузер повністю безплатний і є проєктом з відкритим вихідним кодом. На офіційному сайті є версії для Windows, macOS і Linux, а також розширення для Firefox.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *