7 простих зелених овочів, які допоможуть вам схуднути природним шляхом

Маючи численні переваги для здоров’я, зелені листові овочі чудово підходять для здорової програми схуднення. Ці овочі дійсно унікальні за своєю природою.

Але які найбільш корисні і ефективні зелені овочі для схуднення?

Мені здається, що розділити їх за користю в схудненні дуже складно. Не кажучи вже про користь для здоров’я.

Адже всі вони наповнені поживними речовинами, вітамінами, антиоксидантами і елементами. Вони мають суперочищаючу дію. Це говорить про те, що вони легко впораються з самими шкідливими токсинами і токсинами, які змушують нас набирати зайву вагу.

Хіба наші предки не мали рації?

Адже їх раціон майже наполовину складався з овочів, в тому числі і зелених листових. Часто, виходячи на полювання, вони не могли зловити здобич і задовольнялися тим, що доводилося ласувати корисними овочами, іноді ягодами або коренеплодами.

Чому вони такі хороші? 

Ось кілька основних переваг зелених овочів:

Природна втрата ваги. Відомі своїм вмістом клітковини та низьким вмістом вуглеводів, зелені листові овочі є одними з найкрутіших продуктів, які ви можете включити у свій раціон. Через високий вміст клітковини зелень повільно перетравлюється, допомагаючи відчувати себе ситим. Це відмінний спосіб схуднути або зберегти поточну вагу. Потужне джерело здоров’я. Листова зелень допомагає знизити ризик деяких захворювань, включаючи діабет II типу, високий кров’яний тиск, артрит і навіть рак. Зелені овочі допомагають в регулюванні згортання крові, зменшують захворювання серця і судин, зменшують запалення, а також сприяють поліпшенню пам’яті і зору. Вони підтримують здоров’я прямої кишки. Сильне джерело вітамінів. Зелень багата вітамінами і мінералами. Вони наповнять ваш організм практично всім необхідним для нормальної життєдіяльності. Наприклад, багато зелені листові овочі містять бета-каротин. Також вони багаті фолієвою кислотою, вітаміном С, кальцієм, вітаміном К, вітамінами групи В і багатьма іншими. Природні антиоксиданти. Антиоксиданти допомагають боротися зі старінням, запобігаючи пошкодженню клітин і покращуючи процес оновлення клітин. Деякі антиоксиданти допомагають поліпшити зовнішній вигляд шкіри і запобігти ознакам старіння, таким як сонячні плями, зморшки та інші.

Це лише ті самі основи…

А тепер давайте розглянемо, як деякі з цих славних продуктів можуть допомогти вам у схудненні та загальному зміцненні здоров’я.

Зелені овочі для схуднення

Знаєте, дуже важко поставити будь-який з цих листових зелених овочів на перше місце, а деякі з них поставити на останнє місце. Всі вони дуже симпатичні і являють собою грізну силу в боротьбі із зайвими кілограмами.

Кожен з темно-зелених овочів здатний, можна навіть сказати, на диво. І ми вже бачили це вище. Саме тому я не буду називати ім’я і прізвище номера. Вони практично всі рівні за своєю ефективністю.

Отже, давайте розглянемо кожен з них окремо…

Шпинат

тарелка шпината

Шпинат є одним з основних продуктів в індійській кухні і королем кухні у Франції!

Чи говорять ці факти багато про що? Далі буде ще більше…

Сказати, що це корисно, – це нічого не сказати. Адже шпинат містить такі потужні антиоксидантні вітаміни, як вітамін А, вітамін С, вітамін Е, вітамін К та інші. Крім того, він багатий різноманітними поживними речовинами, клітковиною, ненасиченими жирними кислотами, природними цукрами і навіть крохмалем.

Це просто скарбниця корисних елементів…

Що стосується схуднення, то тут воно супер ефективно. Вчені з Лундського університету (Швеція) провели дослідження на 38 жінках із зайвою вагою. Експеримент показав, що вживання шпинату дійсно допомагає контролювати вагу і втрачати зайві кілограми.

Предмети були розділені на дві групи. Щоранку перед сніданком перша половина випробовуваних пила сік зі шпинатом, решта пила просто зелений напій, отримуючи так званий ефект плацебо. При цьому ніхто не знав, чим саме він користується.

Всі учасники дослідження дотримувалися збалансованого харчування і правильної фізичної активності.

Через 3 місяці дослідники порівняли результати жінок з контрольної та експериментальної груп. А ті, хто пив сік шпинату вранці, втрачали в середньому 5 кілограмів, решта – на 3,5 кілограма.

Як виявилося, шпинат містить речовини, які сприяють виробленню гормону ситості. Також шпинат трохи уповільнює процес травлення, що дозволяє довше відчувати ситість.

Шпинат унікальний і за вмістом білка. Найцікавіше, що його рослинний білок легко засвоюється організмом, не окислюючи вас, як це робить тваринний білок.

Рухаємося далі…

Мангольд і бурякова зелень

У ньому містяться антоціани і клітковина, які дають особливий захист від раку шлунково-кишкового тракту, особливо раку товстої кишки. Є недавні наукові докази того, що мангольд може захистити нирки хворих на цукровий діабет. Мангольд допомагає знизити рівень сечовини і креатиніну в сироватці крові.

Крім того, він дуже багатий вітамінами А, С, Е і К, харчовими волокнами, магнієм, марганцем, залізом і калієм.

У цьому овочі міститься чимала кількість вітамінів групи В: В1, В2 і В-6. Також в ньому міститься фолієва кислота, біотин, ніацин, пантотенова кислота, мідь, кальцій, цинк, фосфор і навіть білок.

Вміст вітаміну К допоможе вам зберегти здоров’я кісток.

Бета-каротин – відмінний протираковий антиоксидант. Він відноситься до сімейства каротиноїдів і може захищати організм від раку шкіри та інших видів раку.

Вітамін А корисний для зменшення впливу сигаретного диму на організм, а також допомагає захистити організм від емфіземи.

Магній допомагає в регуляції нервової системи і м’язового тонусу організму, а також бере участь в 300 життєво важливих процесах організму.

Вітамін С допомагає боротися із запаленнями в організмі. Це антиоксидант, який розчиняється у воді. Це підвищує метаболізм вашого організму, щоб спалювати зайвий жир. Вітамін С корисний для запобігання пошкодженню клітин вільними радикалами. Він також захищає від раку товстої кишки. Вітамін С дуже корисний для підтримки здорової імунної системи. Він допомагає в профілактиці і лікуванні інфекцій.

Мангольд також містить калій, який допомагає знизити рівень холестерину в крові.

Високий вміст заліза, також відмінна риса бурякової зелені (мангольду). Він потрібен нам для вироблення енергії в організмі, а також для вироблення гемоглобіну, який транспортує кисень до кожної клітини організму. Дефіцит заліза дуже небезпечний для нашого організму.

Цей овоч містить марганець. Мікроелемент, корисний при виробництві енергії, який надходить з білків і вуглеводів, а також бере участь в синтезі жирних кислот. Крім того, марганець захищає організм від вільних радикалів.

Листя всіляких салатів

листовой салат

Чим гарні листя салату для схуднення?

У них міститься дуже мала кількість калорій. Вони також багаті волокнами. Салат відмінно впишеться в будь-який літній рецепт легкого салату або зеленого соку.

Крім того, що салат корисний для схуднення, він володіє сильними властивостями для поліпшення вашого здоров’я.

У ньому міститься велика кількість вітаміну А і фолієвої кислоти. Багаті мінералами і вітамінами групи В, РР, каротином. За змістом аскорбінова кислота не поступається яблукам. Містить багато вітаміну Е. Листя салату багаті бета-каротином, органічними кислотами, солями калію, кальцію, фосфору, магнію, натрію.

Специфічна речовина лактуцин, що входить до складу хімічного складу салату, заспокоює нервову систему, покращує сон, зменшує відкладення солей. А пектини і фолієва кислота стимулюють роботу кишечника і виводять з організму поганий холестерин, що також важливо для здорового схуднення.

За деякими даними, свіжий салатний сік, розведений навпіл з водою, допомагає при лікуванні хронічного гастриту, виразкової хвороби шлунка і дванадцятипалої кишки. Вживаючи листя салату, можна поліпшити кровообіг і нормалізувати обмін речовин.

А деякі дані навіть називають його королем дієти для схуднення. Додавши його в салат і поливаючи його невеликою кількістю оливкової олії, ви станете суперзіркою всього за кілька тижнів.

Супер! 

Кінза і петрушка

зеленые овощи для похудения

Звичайно, я був трохи занадто схвильований, щоб додати ці трави до зелених овочів. Але вони настільки потужні і корисні, що я не втримався від того, щоб поділитися їх властивостями.

Однак часто при подачі на тарілці м’яса в якості прикраси ми забуваємо про них. Ми просто залишаємо їх, а потім кидаємо у відро для сміття, чи не так?

Але схаменутися варто вже зараз!… Ці трави здатні підірвати ваші смакові рецептори і надати страві абсолютно новий смак, несучи з собою численні переваги для здоров’я і схуднення.

Кінза, наприклад, є чудовим джерелом харчових волокон, заліза, вітаміну С, вітаміну К, білка. Він просто відмінно підходить для травної системи. Він відмінно підтримує роботу печінки.

А одна гілочка петрушки може задовольнити вашу добову потребу у вітаміні К. Крім того, дослідження показують, що аромат і смак подрібненої петрушки допоможе вам знизити апетит. Учасники експерименту їли значно менше їжі, яка сильно пахла спеціями, такими як петрушка. Створюється ілюзія, що ви з’їли набагато раніше.

Кінза також має антисептичні та протизапальні властивості. Особливо корисний він тим, хто страждає захворюваннями нирок, дефіцитом заліза і частими нервовими розладами.

Редька, зелень

Одним словом, це та бадилля, яку ми часто викидаємо при приготуванні салатів.

Але листя зеленої редьки містять стільки вітаміну С і бета-каротину, що невеликого їх споживання досить для задоволення добової потреби в цих вітамінах. Ця зелень також багата поживними речовинами і є найбагатшим джерелом кальцію.

Його додають в салати і рагу для посилення смаку. Крім того, він допомагає краще перетравлювати м’ясні страви. Це ті факти, які говорять про користь зелені редьки при схудненні.

Бадилля редису також має лікувальну дію і застосовується при лікуванні грибкових уражень стопи. Його сушать і розтирають в порошок, яким посипають стопи і область між пальцями. Процедури повторюють до повного загоєння.

Низька калорійність редиски робить сам плід корисним для схуднення. Всього 14 ккал на 100 грам. А крім того, редис і його зелень покращують обмін речовин, перешкоджаючи відкладенню жирів. Як і в багатьох інших овочах, зелень редьки містить клітковину, яка виводить з організму холестерин, шлаки і токсини.

Всі види капусти

Як ви думаєте, чи можна назвати капусту королевою обробної дошки?

Швидше за все, ви відповісте ствердно. І ви будете праві. Найпоширенішим інгредієнтом серед всіх учасників нашого списку і серед всіх зелених овочів для схуднення є капуста.

Вона багата антиоксидантами, що поліпшують зір, поряд з бета-каротином і вітаміном С. Уже в Стародавньому Римі капуста була в числі цілющих засобів цілителів. Його призначали при різних захворюваннях шлунка і кишечника.

Ви, думаю, знаєте, що потрібно покласти капустяний лист на те місце, де він гноїться або болить. Чи знаєте ви такі ліки? 

Всі види капусти гарні в схудненні. Вони містять мінімум калорій з максимумом корисних речовин. Багато клітковини, яка допоможе вам підтримати здоров’я кишечника.

Але як з’їсти більше зелених овочів, щоб схуднути?…

чем полезен лимонный сок

У той час як вищезгадані зелені рослини є джерелом багатьох корисних речовин, багато дієтологів все ж не радять їсти одне з рослин постійно. Це може привести до алергічних реакцій в організмі. Тому намагайтеся чергувати в своєму раціоні різні види зелених овочів для схуднення.

А тепер кілька способів, як ви можете з’їсти їх більше і як збільшити різноманітність їх у своєму раціоні:

  1. Салат: Це найпростіший і найпоширеніший спосіб збільшити присутність великої кількості зелені у вашому раціоні.
  2. Зелений сік: Це, мабуть, найкрутіший і найкращий спосіб насититися овочами. Подумайте, чи не могли б ви з’їсти 5 морквин за раз. Важко, особливо їсти її зелень. Але вичавивши з нього сік і додавши яблуко з апельсином, наприклад, ви із задоволенням насититеся цими корисними овочами.
  3. Смузі: Ще один хороший спосіб наповнити своє тіло великою кількістю поживних речовин з сирих овочів. Шпинат, мангольд, капуста – це, мабуть, основні компоненти вашого смузі для схуднення.
  4. Суп: звичайно, при кип’ятінні втрачається багато корисних речовин. Однак якщо ви тільки починаєте здорове харчування, то це супер спосіб насититися корисною зеленню.

Заключні думки

Цей невеликий список зелені, що володіє сильними лікувальними властивостями, можна продовжити. Однак я хотів відзначити ті зелені овочі для схуднення, які нам дуже близькі і які ви можете бачити на прилавках магазинів і місцевих ринків щодня.

Це список зелених кормів, який практично завжди є в наявності. Їх легко виростити самостійно.

А головне, вони мають потужні захисні властивості для нашого організму, захищаючи від токсинів і отрут і дозволяючи нам, тим самим, схуднути природним шляхом.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *