У Мукачівській лікарні святого Мартина провели чергову пересадку органів від посмертного донора

Про це інформують у Лікарні Святого Мартина.

18 березня У Мукачівській лікарні святого Мартина відбулася четверта пересадка органів від посмертного донора. Після констатації смерті мозку та проведення інших необхідних аналізів, лікарі узялися до роботи. Поки в Мукачеві тривав забір органів (печінка та 2 нирки), з міста Шумськ, Тернопільської області вирушив до нашої лікарні реципієнт (людина, якій пересадять орган). Ним став пан Іван. Чоловіку 42 роки, проблеми з нирками в нього були вже давно, а після перенесеного ковіду, ці органи зовсім відмовили.

Чоловік почав відвідувати діаліз 3 рази на тиждень, а рік тому став у чергу на пересадку нирок. ЄДІСТ (Єдина державна інформаційна система трансплантації) вирішила, що одну з донорських нирок зараз має отримати саме пан Іван. Чоловік каже, коли вночі йому зателефонували лікарі та запропонували приїхати в Мукачево для пересадки, дуже зрадів. Далі все як в тумані.

До слова, привіз пана Івана до Мукачева товариш його батька, якому й самому 2 роки тому пересадили донорську нирку.

Зараз чоловік зазначає, що добре себе почуває і висловлює величезну подяку родині донора, завдяки якому він отримав шанс на нормальне життя.

Операція пройшла успішно. Ще одну нирку та печінку повезли для пересадки у Львів. Забір органів та трансплантацію провели наші лікарі спільно з фахівцями Першого медичного об’єднання Львова.

Пацієнт, що отримав нову нирку висловлює щиру подяку адміністрації Лікарні Святого Мартина, зокрема директору Євгену Мешко, заступнику директора з медичної частини Мирославу Гавришко, лікарю-трансплантологу, кандидату медичних наук Євгену Гардубею, лікарю-судинному хірургу Іштван Маркушу, лікарю-урологу Любомиру Чекану, лікарю-хірургу Івану Росоха, команді анестезіологів: Артему Юровичу, Ірмі Свистак, Сергію Чикуну, завідувачу відділення анестезіології та інтенсивної терапії Андрію Глаголі, завідувачці відділення діалізу Маргариті Глаголі, завідувачці відділення клініко-діагностичної лабораторії Ірині Данашовській, трансплант-координатору Івану Горвату, юристу Наталії Сабов, лікарям зі Львова: Максиму Овечко, Володимиру Дятлу та всім хто взяв участь у цій складній та довготривалій операції.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *