Навіщо додавати лавровий лист у каву: відповідь здивує

Мало хто здогадується про надзвичайні властивості такого незвичного поєднання.

Кава здавна є одним з найулюбленіших напоїв багатьох людей. Без чашечки ароматного напою часто не обходиться жоден день. Кава здатна не лише зарядити енергією і дати сили для руху вперед та звершень упродовж дня, а й подарувати чудовий настрій.

Багато хто з особливих поціновувачів цього напою любить додавати до кави різні спеції, які роблять її смак ще більш насиченим та наповнюють її новими нотками. Наприклад, до напою традиційно додають корицю, кардамон, ваніль, гвоздику, імбир. Також чудовими добавками є мускатний горіх, аніс, бодян, кмин і запашний перець.

Проте мало хто здогадується, що до кави також можна додавати лавровий лист. Незвичне поєднання не лише створить неповторний смак, а й зробить напій дуже корисним.

Річ у тому, що ця пряність зробить смак напою неповторним і наповнить його пікантними нотками. Лавровий лист здатний посилити смак кави, що багатьом обов’язково прийдеться до смаку. При цьому такий напій приноситиме не лише насолоду, а й користь.

Як правильно приготувати каву з лавровим листям

Пряність потрібно додати до напою одразу після того, як він звариться й опиниться у вашій чашці. Якщо ви п’єте розчинну каву, то лавровий лист можна додати одразу після того, як заллєте її кип’ятком. Варто зачекати буквально хвилину і вийняти листочки, як тільки відчуєте характерний “лавровий” запах. Довше перетримувати не варто, щоб напій не став гірким.

Через збадьорливі особливості такого напою його варто пити до полудня.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *