“Замішаний” у справі щодо окупації України: ексочільник СБУ Баканов перебуває під слідством

Наразі відомо, що Баканов проходить у деяких провадженнях Держбюро розслідувань, які стосуються окупації прикордонних територій країни.

6 березня стало відомо, що колишній керівник СБУ Іван Баканов наразі фігурує у кримінальних провадженнях ДБР щодо окупації частини України.

Про це повідомляє NV, цитуючи топчиновника Офісу Президента України.

Зазначається, що Івана Баканова було звільнений у липні минулого року з посади голови СБУ. Його усунули за статтею 47 дисциплінарного статуту Збройних Сил про “невиконання службових обов’язків, що призвело до людських жертв чи інших тяжких наслідків”.

Наразі повідомляється, що Баканов зараз перебуває під слідством. Його звинувачено у провальній роботі СБУ у передвоєнний період та на початку повномасштабного вторгнення росії на територію нашої держави.

“Йдеться про появу в ключовій силовій структурі країни російських агентів, зокрема підозрюваного в держзраді Олега Кулініча, ексначальника одного з управлінь спецслужби”, –– пише NV.Таємний представник Офісу Президента розповів, що вони були шоковані інформацією, яку дізналися про управління СБУ та “внутрішню кухню” Служби.

“Війна оголила все, що відбувається в СБУ. І в ОП жахнулися від того, як керував Баканов. За багатьма напрямами — повний провал”, — пояснює людина на Банковій.

Наразі, за словами чиновника ОП, відомо, що Баканов проходить у деяких провадженнях Держбюро розслідувань, які стосуються окупації прикордонних територій країни. Проте жодних деталей слідства топчиновником ОП розкрито не було.Нагадаємо, що ще 11 травня 2021 року Баканов заявляв, що не варто забувати про Білорусь на тлі агресії росії. За його словами, Білорусь –– це військовий союзник росії.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *