Леонід Невзлін – Партія довгої війни

Росіян починають вчити, що війна буде довгою. Пояснення вкрай неправдиві.

Шойгу каже, що російські війська просуваються повільно, тому що дозволяють цивільним особам евакуюватися. Брехня по Оруеллу, хоча навряд чи Шойгу читав його книги.

Секретар Радбезу Микола Патрушев каже, що Росія не женеться за термінами проведення операції, адже важливо повністю викорінити «український нацизм». Яке ж здивування: люди збиралися встигнути за тиждень, їхні аватари по телебаченню кричали про швидкий розпад України – але раптом заговорили про тривалу війну.

Усвідомили реальність? Так, але це не те, що здається. На наших очах формується «партія довгої війни». Це силовики, які зацікавлені в тому, щоб бойові дії тривали якомога довше. Чи не тому, що вони просто люблять лити кров (хоча деяких слід терміново перевірити на наявність психічних відхилень).

Треба пам’ятати, що для путінського режиму й окремих його складових головне – хабарництво і вигода. Зазнавши поразки в спробі бліцкригу, отримавши удар по зубах від української армії, силовики вирішили отримати вигоду по-іншому. Вони тепер під виглядом війни знову пограбують Росію.

Довгі роки їм доводилося миритися з тим, що частина прибутку дістається «цивільним попутникам», всіляким «сислібам», купцям та іншому неприємному громадянському суспільству. Заради пристойності в Росії там довелося щось влаштувати для цих мирних жителів, наприклад, запустити болонську систему освіти.

Тепер є свобода волі, свобода кольору хакі. У крові. Ми все скасовуємо, все забираємо.

Тривала війна створює всі умови для нового перерозподілу: їх заберуть спочатку у  іноземних компаній, які пішли, а потім і у неправильних.

Силовики стають кінцевими й безповоротними бенефіціарами всього в Росії. Війна дозволяє їм зробити неоголошений надзвичайний стан вічним.

Кожен постріл кладе в кишеню «партії довгої війни» копійку повної ваги, а значить, постріли не повинні припинятися. Вони не погодяться на мир, поки остаточно не перероблять Росію під свій жадібний кулак.

Leonid Nevzlin

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *