Глава МЗС Угорщини Петер Сійярто назвав вибухи “Північних потоків” терактом

Міністр закордонних справ Угорщини Сійярто закликав розцінювати напад на “Північні потоки” як теракт

Атаку на трубопроводи “Північного потоку” слід розцінювати як теракт, заявив міністр закордонних справ Угорщини Петер Сійярто в інтерв’ю “РИА Новости“.

“Все, що відбувається на газопроводі “Північний потік”, дійсно скандально. Тому що це, по суті, перший випадок, коли такий великий об’єкт європейської критичної інфраструктури був атакований будь-ким, але він був атакований”, – сказав міністр.

Угорщина виступає за “всебічне, поглиблене, структуроване та детальне розслідування” інциденту, додав глава МЗС.
За його словами, незалежно від того, хто ініціює розслідування, Будапешт підтримуватиме всілякі провадження, які встановлять причетних до нападу.
Место утечки на газопроводе Северный поток — 2 - РИА Новости, 1920, 25.02.2023

Організація Об’єднаних Націй, додав Сійярто, повинна забезпечити механізм розслідування того, що сталося на “Північних потоках”, і може стати платформою для такого розслідування.

«Більш значну роль тут має відігравати ООН. Тому що ООН – це такий собі крайній авторитет, де всі представлені, де може відбутися будь-яка дискусія, тому що тут все є. А під егідою ООН навіть вороги можуть і повинні розмовляти один з одним. Тому я вважаю, що ООН дійсно має відігравати певну роль, тому що наразі це не так », – пояснив глава угорського МЗС.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *