Рік війни в Україні

Головною подією минулих днів, а, мабуть, і всієї «незимової» зими, став несподіваний візит президента Джо Байдена до Києва. Глава Білого дому, нагадаємо, спочатку повинен був відвідати Польщу. В результаті блискуче спланованої спецслужбами операції він «раптово» опинився в столиці України за день до початку європейського турне.

Байден став першим за 15 років президентом США, який ступив на українську землю, і першим главою Білого дому в новітній історії, який особисто приїхав підтримати країну, що воює. У самій Америці мужній вчинок Джо радував усіх, в тому числі й ворогів з Республіканської партії. Тільки трампісти продовжували говорити про наближення ядерної війни між США і росією.

Байден, нагадаємо, був в Польщі в березні 2022 року. Тоді про візит глави Білого дому в Україну не йшлося. Багато хто говорив, що Зеленський повинен піти на поступки росії, що перемогти ядерну державу путіна практично неможливо.

У плані підняття духу українців і падіння духу росіян візит Байдена зробив дуже багато.

Той, хто   уважно спостерігав  російськими пропагандистськими шоу,  міг помітити, що у кремлівських геббельців вперше з’явилося почуття заздрості. Вони нарешті усвідомили 100-відсоткову підтримку України всім цивілізованим світом. Джо Байден ефектно плюнув в обличчя путіну, і дав зрозуміти, що США вже нічого не бояться. путін – жалюгідний, боягузливий і приречений невдаха. Весь світ тепер протистоїть росії, і навіть гітлерівська Німеччина – на відміну від плюгавого чекіста – мала союзників (Японія, Італія).

Така ж зневіра панувала і в російських соціальних мережах. Жителі країни-агресора насправді заздрять США. У глибині душі вони хочуть свободи, процвітання, поваги, але через свою неповноцінність приречені жити в г…ні. Тому росіяни заздрять США, і ця заздрість трансформується в ненависть.

І на тлі цієї народної ненависті Байден обіймає Зеленського в Києві.

Один з російських телеграм-каналів найкраще прокоментував те, що сталося:

Старый опытный лис Байден, конечно, вчистую уделал Путина. Завтрашнее путинское выступление, что бы он там ни сказал – это теперь не более чем стоны из-под шконки

Путін виступив з посланням Федеральним зборам РФ на наступний день після візиту Байдена. Виступ лисого чекіста тривав 1 годину 45 хвилин, і за цей час він встиг неодноразово повторити всю нісенітницю, яку говорив з 2014 року (окупація Криму, окупація Донецької та Луганської областей).

Пропагандони з гордістю повідомляла, що промова путіна “63 рази переривалася оплесками” і “в майбутньому буде розібрана на цитати”. В реальності глава росії виглядав ще гірше, ніж генеральні секретарі КПРС у свої найгірші роки.

Марення путіна містило лише одну важливу і символічну інформацію: росія виходить з Договору про скорочення й обмеження стратегічних наступальних озброєнь (New Start або START III). Він набрав чинності у 2011 році (документи підписали Обама і Медведєв).

Вийшовши з «Нового старту», путін підписав для себе смертний вирок і повністю розв’язав руки США/НАТО. Звичайно, росія не витримає гонки озброєнь. У путіна немає грошей, технологій, комплектувальних і професіоналів з відповідною освітою. Реальна міць росії – гвинтівки Мосіна і танки Т-34, які направляються на війну в Україну з усіх куточків країни.

Ще рік тому Росія могла налякати США виходом з «Нового старту». Однак сьогодні всі прекрасно бачать і розуміють реальну міць російської армії. Так само африканські племена могли загрожувати Америці, щоб перемогти її в космосі.

Промова путіна занурила російських громадян у ще більшу зневіру, ніж візит Байдена до Києва. Лише одиниці раділи, що президент не повідомив про нову хвилю мобілізації. Рубль впав до 10-місячного максимуму. Зараз за один долар США дають цілих 75 «дерев’яних». Однак купити валюту за таким курсом неможливо, через те, що долари і євро в росію не поставляються.

Виступ Байдена у Варшаві (через кілька годин поле словесної діареї путіна про всюдисущих фашистів і ворогів Росії) увійде в історію. Президент США заявив, що США і НАТО продовжать підтримувати Україну до остаточної й безповоротної перемоги, що росію чекають нові санкції, репарації та міжнародний суд.

Окремо Байден звернувся до росіян і нагадав, що нападати на них ніхто не збирається. Вони самі розв’язали війну і тому є країною-агресором.

Байден також нагадав, що наступного року “найсильніший альянс у світі” – НАТО – відзначатиме своє 75-річчя. До цієї ювілейної дати, на мою особисту думку, буде присвячена перемога над росією. путін хотів відродити фашизм і знищити світову демократію, але прагнення НАТО і народу до свободи через це тільки посилилося.

Події останніх днів дозволяють зробити кілька важливих і цілком логічних висновків.

По-перше, більше ніхто не збирається ні про що домовлятися й обговорювати з путіним. Президент рф – найбільш ненависний і зневажений чоловік на планеті. Одні хочуть бачити його в могилі, інші в тюремній клітці. У путіна вже немає жодного шансу повернутися в цивілізований світ. Навіть якщо він припинить війну завтра, то не уникне долі Гітлера, Каддаффі, Хусейна та інших негідників.

По-друге, росії вже ніхто не боїться. США прорахували всі апокаліптичні сценарії й прийшли до висновку, що існує безліч способів знищення країни-агресора. Якщо путін потягнеться до ядерної зброї, росію зітруть з лиця землі. Руйнування і збитки будуть величезними, але людство виживе і зробить відповідні висновки.

По-третє, санкції проти росії триватимуть доти, доки вона не стане щось середнє між Венесуелою та Північною Кореєю. Навіть якщо путін капітулює, підпише всі репарації та добровільно сяде в тюремну камеру, життя росіян повернеться до рівня 2021 року через багато десятиліть. Весь цей час їм доведеться спокутувати гріхи співвітчизників.

По-четверте, росіянам не вдасться уникнути демілітаризації та денацифікації. Сьогодні світ ненавидить росію чи не більше, ніж Німеччину в 1945 році. Крім справедливості, всі розсудливі люди хочуть помститися. Тому росія гарантовано розпадеться на кілька частин, втратить ядерну зброю і власну армію, назавжди перейде в список країн третього світу.

Сьогодні деякі росіяни наївно сподіваються, що демілітаризація і денацифікація можуть принести росії таку ж користь, як і імперській Японії бомбардування Хірасіми і Нагасакі. Кажуть, що країна протверезіє і ступить на шлях розвитку.

Цього, звичайно, не станеться. росію чекає доля інших ворожих авторитарних країн, які вирішили показати зуби всьому світу. Це Ірак і Венесуела. Хусейн і Чавес поводилися так само, як і путін.

По-п’яте, швидше за все, сьогоднішня війна не увійде в історію як російсько-українська війна. Найближчим часом у конфлікт можуть втрутитися й інші країни. Наприклад, Польща і США.

Байден дав зрозуміти, що ніхто не збирається заморожувати конфлікт. росія має програти, а Україна – перемогти. Будь-який інший сценарій погіршить проблеми світової економіки. Це факт.

На мою думку, Білий дім і Пентагон вже мають кілька планів щодо вступу у війну. Це видно з впевнених заяв міністра оборони Остіна. В результаті другий фронт може бути відкрити в будь-який момент. Вона почнеться з повного знищення Чорноморського і Балтійського флотів Росії (включаючи всі підводні човни), ліквідації ядерної інфраструктури. Швидше за все, США застосують зброю, яке ніколи не застосовувалося на практиці. Це стане хорошим уроком для Китаю.

Навіть якщо війна в Україні закінчиться завтра, вона залишиться головною темою світових новин як мінімум на найближче десятиліття. Ми детально дізнаємося про всі злочини путінських військ в Україні, про роботу російських спецслужб за часів 22-річного правління путіна, про зрадників і змовників в самій Україні. Світ по-справжньому жахнеться, коли всі таємниці нарешті стануть очевидними.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *