Чи відчуває людина наближення своєї смерті?

На жаль, часто воно настає досить раптово. Якщо важкохвора людина знає про свій діагноз і про те, коли настане його смерть, то середньостатистична людина не завжди це передбачає, хоча є деякі ознаки того, що він незабаром опиниться в іншому світі. Чи відчуває людина наближення своєї смерті, навіть якщо він не хворий небезпечною хворобою? У деяких ситуаціях так. І, хоча ці ознаки не є абсолютними, навіть наявність одного з них може показати, що людині загрожує смерть.

Чувствует ли человек приближение смерти

Ознаки наближення летального результату

В першу чергу у людини може бути передчуття, що його дні полічені. Це може виражатися великою тривогою, страхом, іноді дивним і незрозумілим почуттям тривоги й туги просто так, без видимих на те причин. Це одна з ознак смерті, але теж не абсолютна. Депресії й подібному стану може передувати зміни й те, що людина божеволіє або може просто сильно захворіти психічно. У кожного з нас можуть бути періоди неспання і депресії, коли все випадає з-під контролю і нічого не виходить. Тому навіть якщо хтось, особливо підозріла і тривожна людина, скаже вам, що їй недовго жити, не завжди варто в це вірити. Швидше за все, це буде просто результатом паніки й тривоги.

Чи відчуває людина наближення своєї смерті? Насправді так буває не завжди. Все залежить від його духовного стану і поглядів на життя. Дуже часто перед смертю людина виконує якесь кармічне завдання, часто побоюючись, що не встигне щось зробити, виконати. Одним супроводжується велика удача, удача у всьому або щось фатальне, що може викликати жах у навколишніх. Наприклад, слухняна і добра дівчина може змінитися на очах, потрапити в погану компанію або поводитися так, що її не впізнають навіть близькі. При цьому її поведінка може стати не просто зухвалою, а занадто сміливою і провокаційною, і батьки починають побоюватися за її життя. І пов’язано це не з тим, що про неї подумають інші, а з якоюсь несвідомою тривогою і страхом. Досить часто їм доводиться бачити дивні сни, часто повторювані сцени смерті з одними й тими ж картинами. При цьому сама людина не завжди відчуває наближення своєї смерті. Найчастіше його поведінка докорінно змінюється. Нахабних гуляк раптом стає задумливим і спокійним, може бути, навіть, попросити церкву про службу, щоб священник сповідав і причастив його. Людина спокійна і тиха, навпаки, може стати дуже нахабною і поводитися так, що може потрапити в халепу.

Признаки приближения смерти

Дуже часто ознаки наближення смерті бачить не сама людина, а його близькі. Ось що могло передувати його смерті:

– Раптова зміна поведінки. Людина стає або дуже спокійною і навіть філософськи схильною, або, навпаки, хвацько нахабною, що раніше було для нього абсолютно нехарактерно;

– часто хоче раптово віддати свій маєток, пише заповіти або йде в храм сповідатися і причаститися, хоча раніше він робив це вкрай рідко або взагалі не робив;

– перед смертю аура людини зникає, але побачити це може тільки екстрасенс;

Близькі люди починають бачити символічні сни, які можуть бути дивними. Наприклад, людина починає ходити в шахті або електричному полі, літати, а тим, хто збирається йти за ним, відповідають, що «сюди не приїдеш», їде на поїзді, відлітає на літаку, сідає в іржавий ліфт, за ним зачиняються двері. Іноді дівчина починає виходити заміж уві сні й назавжди залишає батьків. Водночас якщо смерть дійсно близько, то уві сні можна побачити труну, почути ім’я померлої людини або побачити плач його близьких.

Є й інші ознаки смерті, що насувається. Це сни самого сновидця, в яких його кличе покійний. І, хоча не у всіх такий сон викликає фізичну смерть, деякі люди просто відчувають його наближення, не мати сили пояснити, чому вони в цьому впевнені. І часто такі передчуття виправдані.

Чи всім дається таке передчуття?

Ні, не всі. Одні можуть навіть назвати дату своєї смерті, інші нічого не підозрюють навіть до самого моменту смерті. Тому не можна однозначно відповісти, чи відчуває людина наближення своєї смерті, чи ні. Зазвичай це може визначити не сама людина, а його родичі й то не завжди. Підказкою буде певний вид сновидінь і знаків, які були описані вище.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *