США попередили Китай про наслідки за можливу допомогу Росії

У Вашингтоні стверджують, що Пекін розглядає можливість військової підтримки Москви. Там занепокоєні поглибленням відносин Китаю та Росії.

Вашингтон застеріг Пекін від надання матеріальної допомоги Росії в її війні проти України. Про це держсекретар США Ентоні Блінкен повідомив у суботу, 18 лютого, після зустрічі з членом Політбюро ЦК Компартії КНР Ваном Ї, який відповідає за зовнішню політику, у кулуарах Мюнхенської конференції з безпеки.

“Я застеріг Китай від надання матеріальної підтримки Росії. Я також наголосив на важливості підтримки відкритих ліній зв’язку”, – написав Блінкен у Twitter.

В інтерв’ю американському телеканалу NBC News Блінкен також сказав, що Сполучені Штати вкрай занепокоєні тим, що Китай розглядає можливість надання військової підтримки Росії, і що він чітко дав зрозуміти Вану Ї, що це спричинить “серйозні наслідки” у відносинах Вашингтона і Пекіна.

“Існують різні види смертоносної допомоги, які вони, принаймні, розглядають для надання, включно зі зброєю”, – заявив Блінкен, додавши, що США незабаром опублікують більш детальну інформацію.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *