Віктор Орбан знову звинуватив Захід у продовженні війни в Україні та закликав до співпраці з Росією

Прем’єр-міністр Угорщини Віктор Орбан виступив з щорічною промовою щодо досягнень країни. Він довго говорив про мінімальну заробітну плату та зростання економіки, а також той факт, що мільйон людей було забезпечено роботою. Звісно, не пропустив тему війни в Україні.

“Потім почалася війна, яка, схоже, триватиме кілька років. Після Ковіду світ не повернувся на правильний шлях, але настала доба війн. За словами прем’єр-міністра, 2022 рік був найважчим після зміни влади – сказав Орбан на початку.

За його словами, 2023 рік буде найнебезпечнішим з моменту зміни режиму: небезпека війни та інфляції вже не нова.

“Як нам подолати загрозу війни? Ми хотіли б негайно покінчити з цим, але ми на це не маємо сил, залишається лише один вихід — не брати участі у війні. Це буде непросто, як члену НАТО та ЄС, тому що «там усі на боці війни, крім нас», – цитує Орбана видання ujszo.com.

За словами прем’єр-міністра, Угорщина визнає, що Україна захищає власну територію, але “не було б морально коректно ставити інтереси України вище інтересів Угорщини”.

“Коли американці та росіяни домовляться, буде мир. Подальша боротьба принесе не перемогу, а смерть більшої кількості людей, роки війни, руйнування та загрозу світової війни”, – каже Орбан.

За словами Віктора Орбана, санкції ЄС витягли з кишень угорського народу 4000 мільярдів форинтів.

«Вони націлилися на Росію, а знайшли Європу. Вони обіцяли, що санкції припинять війну. Минув рік, а кінця війні не видно. За словами прем’єр-міністра, всупереч попереднім обіцянкам, санкції поширилися також на енергоносії, що призвело до різкого зростання цін на їх ціну. Стрімке зростання цін на енергоносії підіймає всі ціни», – додав він.

2022 рік був роком, який міг зламати хребет угорської економіки, сказав Віктор Орбан.

«Ми залишимося осторонь війни, Угорщина залишиться острівцем миру та безпеки, інфляцію також зламаємо, це робота уряду, в ній не буде помилок. Педофілії немає виправдання, дитина – це святе і недоторканне. «Гендерна пропаганда – це не казка з веселками, а небезпека, яка підстерігає наших дітей», – підсумував Віктор Орбан.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *