Вечеря для схуднення: основні правила

Для початку запам’ятайте: якщо протягом дня організм отримує необхідну кількість їжі й поживних речовин, то до обіду у людини з’являється «тваринний апетит». Ви будете голодні, але недостатньо, щоб змітати все, що ви бачите в холодильнику.

Вечеряти слід за 2-3 години до сну. Так, якщо ви лягаєте спати о 22:00, то вечеряти потрібно не пізніше 19:00. Це посприяє кращому засвоєнню їжі й не буде навантажувати шлунково-кишковий тракт.

До вечора обмін речовин в організмі сповільнюється, необхідно відмовитися від важкої їжі. Ідеальним варіантом для вечері стане м’ясо з овочами, яйця або нежирна риба. Жирні сорти м’яса слід прибрати з раціону, а замість нього використовувати дієтичне м’ясо курки, індички й кролика. Можна використовувати морепродукти.

Правильна вечеря: як їсти ввечері, щоб схуднути

Вечеря й обід для схуднення повинні містити велику кількість овочів для оптимального насичення організму клітковиною, водночас калорій в них мало. Корисними будуть морська капуста, морква, селера, імбир і зелень в різному вигляді.

Всім відоме уявлення про те, що яблуко краще з’їсти на вечерю, помилково, бо яблуко тільки розпалює почуття голоду. Фрукти – це ті ж вуглеводи, тому краще замінити їх овочами.

Йогурт: в чем его отличие от других кисломолочных продуктов / на сайте  Росконтроль.рф
Вгамувати легкий голод перед сном допоможе кефір або кисле молоко без цукру.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *