Керівництво міжрайонного управління водного господарства на Закарпатті було викрито в службовій недбалості зі збитками на 58 млн грн

Йдеться про незаконне розчищення річища річки Тиса в районі траси Хуст-Крива Хустського району.

Двоє чоловіків, які в різний час керівниками державної установи, співпрацювали з індивідуальним підприємцем. Останній у вересні минулого року був засуджений за незаконний видобуток корисних копалин державного значення.

На 58 млн успело накоррупционерить руководство водного хозяйства в Закарпатье

За даними слідства, в.о. начальника управління 51-річний виноградівець, який у 2020 році розпочав виконання обов’язків директора, уклав з підприємцем договір на виконання робіт з розчищення річище річки Тиса. При цьому він проігнорував той факт, що у підприємця не було необхідних для цього документів – відповідних погоджень і спецдозволів на користування надрами. За пів року роботи на посаді відповідач завдав збитків державі на суму понад 17,5 млн гривень, сприяючи незаконному видобутку піщано-гравійних сумішей об’ємом 20 904 куб.

Раніше таку ж службову недбалість при укладанні договорів із зазначеним ФОПом допускав попередник підозрюваного на посаді (2017-серпень 2020 року) – нині виконуючий обов’язки заступника начальника управління, 57-річний житель Виноградова. Його діяльність призвела до незаконного видобутку корисних копалин, а саме піщано-гравійної суміші об’ємом 64216 куб. Це завдало шкоди державним інтересам на суму 40,5 мільйона гривень.

Загалом збитки від протиправної діяльності посадових осіб склали понад 58 млн грн.

Під процесуальним керівництвом Спеціалізованої екологічної прокуратури Закарпатської обласної прокуратури двом особам з-поміж керівництва одного з міжрайонних управлінь водного господарства повідомлено про підозру в службовій недбалості, що спричинило тяжкі наслідки (ч.2 ст.367 КК України).

На 58 млн успело накоррупционерить руководство водного хозяйства в Закарпатье

Такі дії караються позбавленням волі на строк до п’яти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та штрафом від двохсот п’ятдесяти до семисот п’ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або без нього.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *