“За 17 секунд до катастрофи”: героїчний пілот “Боїнга” врятував сотні пасажирів

До рятівного втручання літак опинився на відстані 250 метрів від поверхні моря. Надалі рейс продовжив політ і завдяки крутому віражу навіть приземлився у Копенгагені на 25 хвилин раніше за графік.

10 січня пасажирський лайнер “Боїнг” 787 Dreamliner, який летів у Данію з Катару, почав різко падати. За лічені секунди висота зменшилася на сотні метрів. Пасажири шалено кричали, у когось почалося блювання. Про це повідомляє The Mirror.

Після ймовірної помилки другого пілота лише швидкі дії капітана врятували людей від неминучої загибелі.

Літак втрачав висоту зі швидкістю 15 метрів за секунду — і салон охопила паніка. Повідомляється, що лайнером керував перший пілот, причому вручну без автопілота.

До врятування основного пілота лайнер опинився на відстані 250 метрів від поверхні моря, до катастрофи залишалося 17 секунд.

літак, рейсFullscreenЧерез приблизно 70 секунд польоту лунає гучний звук

“Приблизно через 70 секунд польоту лунає гучний звук, літак перейшов від різкого підйому до різкого падіння”, — пояснив він згодом. Люди у салоні кричали, когось вирвало. Він визнав, що відчував жах, але разом із тим намагався зберігати спокій та заспокоїти родину.

“Я подумав, що вже всі ми підемо на дно. Було дуже страшно”, — пояснив диспетчер.

Представники Qatar Airways підтвердили цей випадок в офіційній заяві.

Маршрут рейсуFullscreen
Фото: Flighradar24 | Маршрут рейсу QR161

“Qatar Airways відомо про випадок з рейсом QR161, який виконував рейс з Дохи до Копенгагена 10 січня 2023 року”, — повідомили представники авіакомпанії, додавши, що проводять внутрішнє розслідування.

Лайнер продовжив шлях, попри те, що екіпажу ледве вдалося уникнути катастрофи. Однак за рахунок крутого віражу рейс прибув до Копенгагена на 23 хвилини раніше запланованого.

Фокус

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *