Угорці Закарпаття відповіли на заяву Петера Сійярто про нібито їх примусову мобілізацію

Угорці Закарпаття відповіли на заяву глави угорського Міністерства закордонних справ Петера Сійярто про нібито примусову мобілізацію угорців у Закарпатській області.

 Відповідь українською та угорською мовами опублікував у Фейсбуці депутат Закарпатської обласної ради Федір Шандор, відомий в Україні, як “професор з окопів”.

“Щодо спроб посварити українців та угорців, які проживають в Закарпатті. В Угорщині агенти росії поширюють неправдиву інформацію про закарпатських угорців. Подібну інформацію поширюють і в Україні. Мета зрозуміла – налаштувати закарпатських угорців і українців одних проти інших”, – ідеться у дописі.

Шандор заявив, що хоче відповісти всім агентам росії й в Україні, і в Угорщині, які поширюють брехню.

“Закарпатські угорці – добропорядні громадяни України. Тисячі закарпатців всіх національностей (і угорці в тому числі) взяли в руки зброю і пішли воювати – бо ми не хочемо, щоб російські окупанти прийшли в Закарпаття і вбивали наших рідних. Ми всі пам’ятаємо, як це було в минулому столітті, пам’ятаємо про “маленькій робот” і концтабори для угорців, які організували росіяни”, – Шандор.

За його словами, зараз на фронті закарпатські угорці захищають свою землю і свої сім’ї від російських загарбників. Шандор також подякував друзям з Угорщини, які в цей складний час допомагають українцям.

“Але тим, хто зрадив свій народ і перейшов на службу до росії, хочемо сказати одне – не заважайте нам. Добро і правда все одно переможе – а російське зло програє”, – наголосив Шандор.

Як повідомлялось, глава угорського МЗС Петер Сійярто заявив, що закарпатських угорців нібито проти їх волі мобілізують в армію України. За його словами, більшість з них гине. Мобілізацію серед представників угорської спільноти, які проживають в Закарпатті, він назвав черговою причиною, через яку Будапешт наполягає на мирних переговорах з росією.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *