Яєчна дієта: практичні результати за тиждень

Вона вважається однєю з найбільш ефективних і безпечних.

Дієтологи рекомендують яєчну дієту тим, хто хоче швидше позбутися  зайвих кілограмів. Якщо ви хочете її використовувати, слід врахувати, що доведеться збирати силу волі в кулак – як і всі «короткі» дієти, яйце має на увазі суворе дотримання прописаних правил.

Яичная диета на неделю

Чому організм втрачає кілограми за допомогою яєчної дієти

Яйця – справжнє джерело корисних речовин і вітамінів, адже, по суті, це концентрована форма життя. Ідея використання їх в якості монодієти була реалізована дуже давно, але деякий час дієтологи продовжували сперечатися – чи варто виключати жовток з ужитку? Але дослідження, які були проведені, показали, що максимальний ефект досягається саме завдяки двом компонентам яєць – білку і жовтку. При цьому організм отримує всі необхідні для нормальної життєдіяльності речовини: мікроелементи, вітаміни та незамінні амінокислоти.

Ефективність цієї дієти обумовлена тим, що процес перетравлення яєць досить складний, організму доводиться витрачати на це багато сил і часу. Завдяки цьому відчуття ситості не покидає вас навіть після того, як пройшло 3-4 години після їди. Крім того, яйця в організмі повністю засвоюються, що важливо в процесі схуднення, дозволяє зберігати бадьорість і енергію.

Відсутність нападів голоду і постійні думки про їжу роблять людину адекватним членом суспільства, зберігаючи спокій і стабільний психічний стан. Крім того, яйцеклітини надають найбільш позитивний вплив на головний мозок, стимулюючи розумові процеси, а також на вироблення статевих гормонів. У них міститься велика кількість лецитину, який зміцнює судини й запобігає розвитку атеросклерозу. Вітамін D, який є в цьому продукті, зміцнює кісткову систему.

Яичная диета

Але в цьому раціоні є одне істотне «але». У яйцях занадто багато холестерину, наявність якого в крові призводить до закорковування судин, тому літнім людям, судини яких вже знаходяться в критичному стані, така дієта протипоказана. Так само, як і тим, у кого є алергічна реакція на яйця або цитрусові.

Головні принципи яєчного раціону

Хоча така дієта і називається яєчною, це не означає, що у вашому раціоні будуть тільки яйця. Він являє собою складний збалансований комплекс продуктів, які відмінно поєднуються між собою. Таке поєднання дозволяє мінімізувати шкоду від підвищеного вмісту холестерину в основному компоненті раціону – яйцях, він просто виводиться з організму. Головне, що ви повинні знати: ті продукти, які рекомендовані до вживання в той чи інший день тижня, не можна замінити ніякими іншими. У тому випадку, якщо цього продукту немає у вашому холодильнику, просто викресліть його з меню без будь-якої заміни.

Важливо: яйця для цієї дієти варять всмятку, це покращує їх засвоюваність і дозволяє зберегти максимальну кількість поживних та інших цінних речовин. Не готуйте їх довше 5 хвилин

Для досягнення результату при дотриманні яєчної дієти потрібно:

  • пийте багато рідини – мінеральної води або зеленого чаю
  • чай можна пити несолодкий без додавання молока
  • відварити овочі у воді, а не бульйоні
  • повністю виключити жири та масло,
  • Якщо є відчуття голоду, можна з’їсти шматочок якогось овоча: моркву, огірок, болгарський перець або пару листя салату, але не раніше, ніж через 2 години після їди
  • заборонено змінювати меню сніданків, обідів і вечер
  • Обов’язково контролюйте вагу і зважуйте один раз в день в один і той же час
  • поєднувати дієту зі спортом або фізичними навантаженнями,
  • При порушенні правил дієтичного харчування обов’язково потрібно повернутися до початку дієти.

Замість закусок можна випити склянку кефіру або томатного соку

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *