«Про що не варто розповідати, навіть, найкращим друзям»: 2 мудрі цитати Ошо про те, які речі потрібно тримати в таємниці

У наш час складно знайти хорошого та вірного друга. Дружба “еволюціонувала”, зараз не модно дружити просто так. Якщо в тебе немає грошей та зв’язків – ти нікому не потрібен. Сучасна дружба схожа на шлюб за розрахунком, кожна людина переслідує свої цілі.

“НІКОЛИ НЕ ГОВОРИ СВОЄМУ ДРУГУ ТЕ, ЩО ТИ Б НЕ СКАЗАВ ВОРОГУ. ТОМУ ЩО, ТОЙ, ХТО СЬОГОДНІ ДРУГ ЗАВТРА МОЖЕ СТАТИ ВОРОГОМ”. – ОШО

Якщо у вас є найкращий друг, з яким ви знайомі з дитинства, це не означає, що йому можна розповідати абсолютно все. Індійський духовний лідер вважав, що є речі про які не можна говорити навіть найближчим і відданим людям. Тож про що не варто розповідати навіть кращим друзям?

  1. Від дружби до ненависті – один крок!

Ніколи не кажіть друзям про свої секрети, навіть якщо вам здається, що це єдиний спосіб зближення. Ошо радив завжди тримати язик за зубами, ніколи не базікати зайвого. Є речі, які треба тримати в таємниці.

“НІКОЛИ НЕ ГОВОРИ НІЧОГО ПОГАНОГО ПРО ВОРОГА, ТОМУ ЩО ЗАВТРА ВІН МОЖЕ СТАТИ ДРУГОМ. ТОДІ ТОБІ БУДЕ СОРОМНО”. – ОШО.

Справжня дружба – це коли людина відвідує тебе просто тому, що їй цікаво перебувати у компанії з тобою; коли людина дзвонить тобі просто, щоб дізнатися як життя; коли людина рятує тебе у важких ситуаціях і нічого не просить натомість. Ось це справжня дружба!

Не говоріть про доходи. Взагалі тема грошей досить делікатна. Говорити про те, скільки ви заробляєте або скільки грошей зберігаєте у банку – не варто навіть родичам. Люди заздрісні та підступні.

Якщо людина усілякими способами виводить вас на розмову про гроші – він явно задумав щось недобре. Просто збрешіть, применшіть свої доходи. Йому буде легше, а вам спокійніше. Більшість людей терпіти не можуть чужого успіху – і це факт!

  1. Не говоріть погано про інших.

Ошо вважав, що говорити негативні речі за спиною – це доля слабких. Якщо у вас є якась особиста не приязнь до людини, то призначте зустріч і висловіть все в обличчя. Хотілося б доповнити статтю словами видатного французького лексикографа – П’єра Буаста:

Як я вже писав раніше – люди не терплять чужого успіху. Якщо ви будуєте грандіозні плани, ставите великі цілі та вірите у те, що у вас все вийде – прапор вам до рук. Це чудово, але не варто говорити про це знайомим, друзям чи родичам.

“МОЛОДІ ЛЮДИ ГОВОРЯТЬ ПРО ТИ, ЩО РОБЛЯТЬ, СТАРІ – ПРО ТЕ, ЩО ЗРОБИЛИ, А ДУРНІ ПРО ТЕ, ЩО ЇМ ХОЧЕТЬСЯ ЗРОБИТИ”. – П’ЄР БУАЄТ.

Показати свої досягнення не промовивши жодного слова – заслуговує на велику повагу. Як правило, саме до таких людей ставляться з повагою!

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *