Голова фракції Слуги народу у ВP Олена Шуляк може втратити посаду

В ЗМІ з’явилася інформація про те, що президент таки ветував потенційно корупційний закон 5655.

Законопроєкт про містобудівну реформу, який значно обмежував права місцевого самоврядування та архітектури. Його ще до голосування розкритикували як більшість міських голів України, так і професійні архітектори. Антикорупціонери зазначали, що в кінцевій редакції закону проголосували правки від представників ОПЗЖ, які несуть у собі значні корупційні ризики. Саме великих забудовників, пов’язаних із забороненою партією ОПЗЖ і називали головними вигодонабувачами цього законопроєкту.

Головним лобістом 5655 називають голову фракції Слуга народу у Верховній Раді Олену Шуляк, за сумісництвом голову профільного комітету. До слова, сам закон був проголосований лише завдяки депутатам від ОПЗЖ, бо набрав лише 228 голосів при 226 необхідних. Понад 20 голосів дали депутати забороненої партії.

Це ще більше підірвало довіру до вказаного законопроєкту. Тому у президента не було іншого виходу як накласти вето.

А до Олени Шуляк стало ще більше запитань. Тож є великою ймовірність, що найближчим часом вона втратить і посаду голова фракції Слуга народу, і голови комітету місцевого самоврядування – через потенційний зв’язок із забороненою ОПЗЖ.



Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *