Кориця для схуднення: корисні властивості, застосування

Кориця – вічнозелене дерево з сімейства лаврових.

Всім відома кора цієї рослини, адже її використовують в кулінарії як пряність.

Його додають в десерти, лікери, соуси. Але не всі знають про його властивості, які сприяють схудненню.

Ми розповімо, як стати стрункішою, використовуючи корицю.

1
Кориця: корисні властивості для схуднення і ефективності

Спочатку, щоб зрозуміти, якими позитивними властивостями багата кориця, розберемося з її «внутрішнім світом». У кориці можна зустріти:

  • Вітаміни А, Е, К, С;
  • фолієва кислота;
  • тіамін;
  • рибофлавін;
  • калій;
  • натрій;
  • кальцій;
  • мідь;
  • марганець;
  • залізо.

Такий багатий склад дозволяє кориці цілюще впливати на весь організм людини.

cinnamon
До основних властивостей кориці відносять:
  • Антибактеріальну та антисептичну дію.
  • Виступає профілактичним засобом в боротьбі з новоутвореннями.
  • Надає підбадьорливу дію, тонізуючи всі органи за допомогою кровотоку.
  • Допомагає стабілізувати роботу шлунково-кишкового тракту.
  • Цілюще впливає на жіночий організм. Допомагає нормалізувати менструальний цикл, підвищує сексуальність, зводить до мінімуму ПМС (заспокоює).

Крім перерахованих вище властивостей, кориця активно використовується для зниження ваги. Він здатний очищати кишківник від бактерій і паразитів, які пригнічують весь травний процес. Крім того, кориця має властивості, які не дозволяють накопичуватися жировим відкладенням. Клітковина, що входить до складу спеції, як щітка очищає шлунок, що сприяє травленню, покращує перистальтику кишківника.

Як вживати корицю для схуднення?
1
Для того, щоб пішли зайві кілограми, корицю активно використовують. Використовують її для досягнення мети по-різному.
  1. Ароматна спеція у вигляді біологічно активної добавки (порошку) додається в їжу. Адже каша або сир з цією ароматною спецією вранці – це заряд енергії. Кориця прекрасно «дружить» з фруктами (яблуками, грушами) і медом.
  2. Напої з використанням кориці сприяють зниженню ваги. Його додають в тепле молоко, чай, а кава з корицею вже давно має попит не тільки у любителів кави. Для приготування пиття використовують як порошок кориці (мелений), так і палички кори. Такий напій сприяє смачному схудненню. Гарячі напої рекомендується пити вранці або ввечері. При активному схудненні пити такі напої можна двічі на день.
  3. Корицю можна використовувати як скраб для обгортання. Його зараховують до аромапроцедур. Роблячи таке скрайбування два рази в тиждень, ви попрощаєтеся із зайвою вагою і поліпшите стан шкіри, позбудетеся від целюліту.
Напої з корицею для схуднення
48374208
Для тих, хто серйозно націлений позбутися від зайвих кілограмів за допомогою кориці, пропонуємо спробувати такі напої з цією ароматною спецією.
Кава з корицею
224391396
Мудрості не потрібно багато, щоб приготувати каву з корицею, але тут важливий сам процес заварювання і використовувані інгредієнти. Найкраще брати натуральні кавові зерна, в ідеалі, якщо ви подрібнюєте зерна самостійно.
  • Якщо кава готується з паличкою кориці, то його разом з меленою кавою потрібно покласти в турку і залити холодною водою. Коли капелюшок підніметься, кава з корицею готова.
  • Якщо ви віддаєте перевагу порошку кориці, то його слід додавати в кінці варіння або безпосередньо в чашку.

Напій п’ють без цукру, тоді він буде виступати в ролі жироспалювача. Така кава також допоможе підбадьоритися.

Молоко з корицею
clip2net_161025213118
Залежно від того, в якому вигляді ви використовуєте корицю (порошок, палички), процес приготування буде незначно змінюватися.
  • Якщо ви використовуєте порошок, то 1/4 чайної ложки його потрібно розвести в склянці гарячого молока. Молоко для цього кип’ятити не обов’язково. Напій з ароматною спецією повинен постояти кілька хвилин, після чого його можна буде випити.
  • Якщо ви робите молоко з паличками кориці, то опустіть паличку в холодне молоко і відправте на плиту. Після закипання проварити ще 2-3 хвилини. Вимкніть і дайте охолонути до кімнатної температури.

Пити молоко з корицею потрібно двічі, вранці й ввечері. Таке молоко знижує рівень цукру в крові та нормалізує вміст холестерину.

Апельсиновий напій з корицею
naturalnye-aromatizatory-dlya-doma
Такий напій відмінно підійде для охолодження в літній період. Для його приготування потрібно 1/4 чайної ложки порошку або одну паличку кориці залити однією склянкою окропу. Залишити до повного охолодження.

В цей час приготуйте два апельсини. Наріжте їх скибочками й помістіть в глибоку місткість. Гілочка м’яти додасть напою свіжість. Залийте апельсини водою з корицею і додайте один літр чистої холодної води.

Апельсиновий напій готовий, пийте його як лимонад.

Кефір з корицею для схуднення
3411-milk-with-cinnamon-and-ginger
Найбільш ефективним в боротьбі із зайвою вагою є поєднання кориці + кефіру. Кефір для створення коктейлю потрібно брати знежирений.
Коктейль для розвантажувального дня
20120917190907
Влаштуйте собі розвантажувальний день. З їжі – тільки цей коктейль. Для приготування знадобиться 1 чайну ложку коричного порошку, змішаного з 1,5 л кефіру. Надішліть такий коктейль в холодильник і випийте 1 склянку, коли дуже хочеться поїсти. За такий день можна побачити мінус 1,5-2 кг на вагах.

Якщо ви не впевнені, що витримаєте цілий день, то замініть таким напоєм одне (вечірній) приймання їжі, а з часом замініть сніданок коктейлем.

Смузі з корицею
kokteil-s-koricej
Смузі готується перед вживанням, «на завтра» такий напій залишати не варто.

У блендері збивають 2 яблука без шкірки, стакан кефіру й 1/4 чайної ложки кориці. Смузі може стати відмінною вечерею або сніданком. Як і коктейль, смузі можна використовувати для розвантажувальних днів.

Кориця для схуднення з медом
med-skorice-lektvar-dieta-sex
Щоб домогтися ефекту і знизити свою вагу, потрібно використовувати натуральний (справжній) мед. На одну дозу потрібно 0,5 ч. ложки кориці й 1 ч. л. меду. У вечірній час готується напій.

Спецію залити склянкою окропу і настояти. Коли вода стане кімнатної температури, її необхідно процідити й покласти в отриману «коричну» воду мед. Половину напою пийте перед сном, решта вранці натщесерце.

Мед можна назвати компонентом, який сприяє прискоренню обміну речовин, а в тандемі з корицею цей процес активізується в рази. Крім прискорення обміну речовин, таке поєднання цілюще впливає на роботу шлунково-кишкового тракту, нирок і печінки. Елементи й комплекс вітамінів, що містяться в такій суміші, надовго позбавляють від почуття голоду, а на думку тих, хто вже випробував на собі таке поєднання – мінус 7 кілограмів на місяць.

Важливо: не всі можуть вживати корицю і мед. Є категорія людей, які мають індивідуальну непереносимість спецій і меду.

Рецепти для схуднення з корицею, імбиром і лимоном

Такі інгредієнти, як кориця, лимон і імбир, доповнюють і підсилюють дію один одного.

Рецепт №1

1
На один стакан гарячої води додають 0,5 ч. Ложки кориці й 1 ч. л. імбиру. Настоювати до 3 годин. Перед тим як пити чай, покладіть часточку лимона в кухоль. П’ють такий напій як теплим, так і холодним.

Рецепт No2

2
На один літр води необхідно:
  • 50 г імбиру;
  • 1 паличка кориці;
  • 0,5 лимона;
  • 2 ст.л меду.

Залити інгредієнти (крім меду) окропом і настояти протягом 3-5 годин. Перед вживанням додати мед. Напій має сильну тонізувальну дію, тому його рекомендується пити вранці.

Рецепт No3

ks-r-e-bal-faydal-m
1 ч. л. дрібно натертого імбиру додають у звичайний чорний або зелений чай. Варити як завжди. Перед вживанням в чашку додають 1/4 ч. ложки кориці й часточку лимона. Пити такий чай потрібно вранці і ввечері.

Важливо: Вживання перерахованих вище спецій для схуднення заборонено людям з діагнозом «підвищена кислотність шлунка».

Червоний перець і кориця для схуднення
3
Поєднання таких спецій, як перець чилі, імбир і кориця з кефіром, називається «коктейлем супермоделей». Це відмінний жироспалювач, який вживають один раз в день, бажано не натщесерце.
ingredienti
Чим корисний такий напій?
  • Кориця – знижує рівень глюкози, притупляє відчуття голоду.
  • Кефір – м’яко очищає кишківник і сприяє травленню. Джерело чистого кальцію і білка.
  • Імбир багатий вітамінами, мінералами й амінокислотами. Нормалізує обмін речовин, очищає організм від шлаків і токсинів.
  • Червоний перець чилі – прискорює обмін речовин, сприяє розщепленню ліпідів.

У склянку кефіру потрібно додати по 0,5 ч. Ложки кориці й сухого меленого імбиру, чверть чайної ложки червоного перцю чилі. Перемішайте і пийте невеликими ковтками. Такий коктейль прискорює обмін речовин і сприяє швидкому схудненню. Курс приймання – місяць.

 

Через перші 2 тижні ви втратите не тільки вагу і обсяг, але і помітите, як покращився колір обличчя. Такий коктейль зміцнює імунітет, тому віруси вас менше бояться.

Важливо: Якщо у вас є проблеми з шлунково-кишковим трактом, або під час курсу прийому кефіру з пряними спеціями ви помітили неприродне печіння, болі в животі, печію, то від прийому такого коктейлю краще відмовитися.

Скільки потрібно пити кориці для схуднення?
scortisoara
Приймати корицю не рекомендується більш як 8 тижнів. Якщо робити перерви й пити її курсами, то цей термін збільшується вдвічі. Також слід керуватися своїми відчуттями та динамікою схуднення. Поки вага неухильно знижується, корицю можна продовжувати вживати. Якщо вага перестає знижуватися, припиніть її приймання, бо організм пристосувався до її дії.

Важливо: добова норма кориці, що вважається безпечною для організму – 0,5 ч. л.

Як зробити настоянку з корицею?
1
Настоянка з корицею допомагає при проблемах з травленням. Відповідно, допомагаючи роботі шлунково-кишкового тракту, настоянка виступає засобом для схуднення. Головне, не зловживати таким способом схуднення. Для приготування настоянки знадобиться:
  • 60 г кориці в паличках.
  • 0,5 літра хорошої горілки.

Все поміщається в скляний посуд і відправляється в темне місце, мінімум на 15 днів. Пити по 1 ч. Ложці перед їдою, настоянку можна розвести у воді.
Також ефективна настоянка кориці й гвоздики. Для нього знадобиться:

  • Спирт 70% – 2 л.
  • Цедра лимона – 100 г.
  • Цукор – 100 г.
  • Гвоздика – 20 г.
  • Кориця – 10 г.

Спеції й цедру настоюють в скляному посуді 3 тижні в теплому темному місці. Отриманий настій процідити, додати  1 літр води й цукор. Приймати всередину невеликими дозами. Діє як загальнозміцнювальний засіб.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *