Не пара: найшкідливіші поєднання продуктів

Яку їжу не можна змішувати?

Багато хто ретельно підходить до вибору харчових продуктів, але не всі замислюються над тим, як їжа поєднується між собою. Організм – це складна система, і щоб переварити одну групу продуктів, потрібно запустити кілька складних процесів. З цієї причини певні комбінації порушують злагоджену роботу травлення – все це призводить до збоїв в роботі шлунка.

КАРТОПЛЯ І М’ЯСО

Бабусі звикли радувати нас ситними обідами, наприклад, м’ясом і картоплею. Здавалося б, картопля – це овоч, а значить, його слід поєднувати з тваринним білком. Насправді це зовсім не так. Для перетравлення цих двох продуктів потрібні різні типи травних ферментів. В результаті їжа довго не перетравлюється, і ви відчуваєте відчуття тяжкості.

ОГІРКИ І ПОМІДОРИ

Класичні інгредієнти для салату насправді абсолютно несумісні. Огірки за своїм складом належать до лужних продуктів, а помідори – до кислих. Поки в шлунку виділяється кислота для перетравлення огірків, помідори починають бродити. Саме тому велика порція улюбленого салату з огірків і помідорів часто призводить до здуття живота та інших неприємних наслідків.

АЛКОГОЛЬ & КАВА

Одне з найбільш невдалих поєднань. Вчені з Американського центру вивчення залежностей з’ясували, що кофеїн маскує тільки дію алкоголю. Чашка американо надає організму бадьорість протягом шести годин, весь цей час ваш організм максимально зневоднений, а замість заслуженого міцного сну вас чекає безсоння і прискорене серцебиття.

БУРГЕРИ І ПИВО

Стандартний бойфренд-сет входить в топ найшкідливіших поєднань продуктів. Жирна котлета та алкоголь завдають удару по печінці: організм «розправляється» з пивом, намагаючись нейтралізувати дію токсинів, в той час, як жир з бургера надходить в організм і відкладається. Неприємні наслідки – тяжкість і здуття живота, а слідом за ними й печія.

АНАНАС І ЙОГУРТ

Змішування  йогурту і тропічними фруктами здається хорошою ідеєю на сніданок. Але не всі прихильники здорового харчування знають, що поєднання ананаса з молочними продуктами серйозно шкодить організму. Цей фрукт містить бромелайн – ферментний комплекс, який при з’єднанні з молочними продуктами може викликати інтоксикацію.

ВИНО І ДЕСЕРТ

Вирішили побалувати себе в кінці робочого тижня і замовили келих вина з невеликим тортом? Для вашого організму така слабкість не залишиться непоміченою. Вино стимулює вироблення інсуліну і сприяє прискоренню засвоєння цукрів, що призводить до збільшення жирових відкладень. Якщо немає сил відмовитися від вина, то краще замовити свіжі овочі та сир до нього в парі.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *