Ранок лютого. Історія путінізму. Ч.1

“Найбільше, що сталося в моєму житті, в нашому житті, полягає в наступному: з Божою допомогою Америка перемогла в холодній війні” (Президент США Джордж Буш-молодший, з промови 28 січня 1992 року).

«Реваншизм – це політика шовіністичних кіл країни, переможеної у війні, спрямована на підготовку нової війни під приводом відновлення довоєнних кордонів і довоєнної системи міждержавних відносин» (Велика радянська енциклопедія, т. 21, 1975).

1. Головний ворог нашої державності.

12 березня 1938 року німецькі війська перейшли кордон в Австрію. Почалися події, які увійшли в історію під назвою «Аншлюс» або возз’єднанняАвстрія була окупована німцями, після чого там був проведений референдум і країна була приєднана до Німеччини. У невеликому містечку Грац в той час жив поліцейський на ім’я Густав Шварценеггер. Він з радістю прийняв аншлюс, вступив в нацистську партію і незабаром відправився воювати за Рейх кудись під Ленінградом.

Він був не єдиним. Аншлюс, Гітлер і війна користувалися масовою підтримкою серед австрійського народу. Чому? Тому що протягом 500 років Австрія була імперією, що правила долею Європи. Але в 1918 році вона програла Першу світову війну і розпалася на дрібні шматочки. Німецька імперія також зникла з карти світу.

Багато хто не був готовий з цим змиритися. Що відбувається: деякі чехи, які 500 років були австрійською провінцією, тепер здобули незалежність? А також угорці, югослави. Як таке може бути? Як і в Чехословаччині, в межах Австрії завжди був богемський Кронландер («Землі Богемської корони»). А є ще 3 мільйони судетських німців, співвітчизників, які відразу опинилися за кордоном.

Австрійські нацисти хотіли помститися. Вони знову хотіли імперії.  Так само як і німецькі нацисти. Вони в захваті від величі. Жоден з них не був готовий змиритися з поразкою у Першій світовій війні. Причиною поразки Австрії та Німеччини, на їх думку, стали євреї, соціал-демократи та інші внутрішні вороги. Не факт, що протиборча коаліція була просто сильнішою. Помста витала в повітрі. Зараз ми будемо працювати над помилками й повертати все назад. Так думали нацисти.

14 березня 1938 р. Відень. Гігантська юрба слухає Гітлера.

Протверезіння було важким. Австрійський нацист Густав Шварценеггер втратив здоров’я під Ленінградом, був поранений, і вийшов з війни психічно розбитий. Все, у що він вірив, пішло нанівець.

Син цього нациста Арнольд Шварценеггер, всесвітньо відомий спортсмен і кіноактор, записав звернення в березні 2022 року. російському народу про війну з Україною. Арнольд розповів про свою сім’ю. А також про те, що в дитинстві його кумиром був російський важкоатлет-чемпіон Юрій Власов, на той момент – найсильніша людина планети. Батькові це не подобалося, він не любив росіян.

Росіяни – не йдіть по стопах мого батька! Будьте  схожі на мого кумира Юрія Петровича Власова – сильного, доброго і т.д. В цьому і полягала суть емоційного звернення Арнольда.

Все добре, але Арнольд просто не знає, що сказав його кумир Юрій Власов і ким він був після розпаду СРСР. У 1990-х роках Власов займався політикою, був депутатом, кандидатом на пост президента Росії в 1996 році.

У своїх поглядах він був так званим червоно-коричневимТак називали прихильників перевороту в Москві в жовтні 1993 року, де націоналісти й комуністи об’єдналися, щоб повалити Єльцина і помститися за розпад СРСР. Власов був одним з них.

Австрійська імперія програла Першу світову війну і розпалася. А місцеві нацисти мріяли про минулу велич. СРСР програв холодну війну Заходу і розпався. І червоно-коричневі не змогли цього пережити.

Кумир Арнольда Юрій Власов був одним  з імперських реваншистів,  був за відновлення СРСР, а також був затятим антисемітом.

«Подобається нам це чи ні, однак США вже вимальовується головним ворогом нашої державності. За США не стоїть, не вимальовується єврейський шовінізм і сіонізм, які не валяться, а гризуть Росію.  Вони схопили її за горло і кричать: «Нас вбили у Другій світовій війні, засунули в піч! — а вони гризуть і смокчуть нашу кров» (Юрій Власов, з книги «Ми є і будемо», 1996).

Твори Власова прикрашали б домашню бібліотеку будь-якого австрійського нациста гітлерівського часу. Батько Шварценеггера марно намагався зірвати портрети  Власова в кімнаті сина. Якби він знав його краще, вони б знайшли спільну мову.

Арнольд Шварценеггер – американець, у нього багато російських друзів, але він далекий від російської політики. Він не усвідомлює, що війна з Україною – це якраз та сама імперська помста, за яку виступав його кумир Юрій Власов. І якби Власов був живий сьогодні, немає сумнівів, що він би аплодував Путіну.

Спроба примусового повернення України до сфери впливу Росії, де вона провела останні 350 років, – це саме те, що схвалюють російські імперіалісти, як червоні, так і білі. Навіть якщо за цю справу візьметься такий непридатний і красивий виконавець, як путін, вони готові підтримати.

Війна з Україною – це новий і найкривавіший етап у розвитку путінізму. Про те, як Росія так зробила – наша розповідь нижче.

2.Передумови.

Путін був обраний президентом на перший термін 26 березня 2000 року і прибув в Україну 17-18 квітня. Разом з Президентом України Леонідом Кучмою вони здійснили рейс до Севастополя, де відвідали флагман Чорноморського флоту – крейсер «Москва».

Путін був на  “Москві” ще багато разів. Він провів переговори на борту крейсера з іноземними лідерами – прем’єр-міністром Італії Берлусконі у 2003 році, президентом Єгипту у 2014 році.

У 2022 році крейсер «Москва» був вражений ракетним залпом з берега і затонув. Протиповітряна оборона на борту не працювала, протиповітряна оборона кораблів захисту теж. Останній раз ВМФ Росії втрачав крейсер 12 листопада 1941 року,  в цей день німці потопили крейсер «Червона Україна» в Севастополі. Правда, він не був флагманом Чорноморського флоту.

У день затоплення Москви 15 квітня 2022 року пресслужба Путіна вийшла з коротким повідомленням: Путін не планує проводити ніяких зустрічей у зв’язку із загибеллю флагмана флоту, і не планує приїжджати до Севастополя. Усе. Він потонув.

Але тоді у квітні 2000 року, звичайно, ніхто, навіть, в страшному сні не міг уявити, чим закінчиться для країни й для крейсера правління новообраного президента Росії, який йшов по палубі з Леонідом Кучмою.

Більш того, майже ніхто не уявляв, що це за людина, яка стала президентом Росії в якості наступника Єльцина. Хто він? Яке його минуле? – Хоча ні, Кучма знав. Як не дивно, йому були відомі деякі справи Путіна, які він вважав за краще ретельно приховувати від російських громадян.

Тоді в офісі президента України Кучми таємно встановили прослуховування. Його встановив чекіст Кучми Микола Мельниченко. На стрічках, які потім вивозили на Захід, було багато цікавих розмов в офісі українського президента.

8 лютого 2000 р. Кучма і глава СБУ генерал Деркач обговорили деякі послуги, які Кучма обіцяв надати кримінальному авторитету Могилевичу на прізвисько “Сева” (велика міжнародна мафія, один із засновників ОЗУ “Солнцево”). Під час розмови Кучма і глава СБУ обговорюють, що Могилевич живе в Москві, де переховується від ФБР під дахом Путіна. Що Путін і Могилевич знайомі давно, з бандитського Петербурга, і у них хороші відносини.

2 червня 2000 року відбулася ще одна цікава розмова щодо участі Путіна… у відмиванні грошей від торгівлі кокаїном. З кінця 1999 року в Європі розгорівся скандал з компанією SPAG, російсько-німецькою компанією, де одним із засновників була мерія Санкт-Петербурга. Документи про створення компанії були підписані Путіним в 1992 році, він також був членом наглядової ради й консультантом там протягом 90-х років.

Як з’ясувалося, фірма “СПАГ” відмивала гроші колумбійської наркомафії й тамбовської ОЗУ Санкт-Петербурга. Коли виник скандал, Патрушев від імені Путіна кинувся ховати кінці у воду – викупити документи компанії, у якій вони залишилися. Деякі з цих паперів знаходилися в Україні в розпорядженні СБУ. 2 червня 2000 року Деркач і Кучма обговорили це в кабінеті Кучми й вирішили запропонувати компромат Патрушеву «для роботи» (тобто на продаж).

Все в цьому діалозі добре. Червень 2000 У Росії президентом став чекіст з регіональної організованої злочинної групи, яку пов’язують з петербурзькою мафією і колумбійцями. Патрушев подорожує по світу, купує компрометувальний матеріал на начальника торгівлі кокаїном. Україною керують ті ж корумповані мафіозні діячі. Два режими соціально близькі та розуміють один одного. І така Україна досить добре влаштувала Путіна.

Путін і Кучма. Обійми в «Артеку» у 2001 році й далі.

Далі буде…

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *