СБУ затримала на Закарпатті посадовця БЕБ та місцевого депутата, які «кришували» нелегальний збут підакцизних товарів

Як повідомляє прес-служба СБУ, посадовець налагодив механізм незаконного отримання грошей від місцевих підприємців.

“За регулярні «внески» він обіцяв їм не реагувати на факти підпільного збуту підакцизної продукції, зокрема електронних сигарет. За «кришування» нелегального бізнесу чиновник вимагав з комерсантів сплачувати йому по $2 з кожної проданої електронної сигарети”, – йдеться у повідомленні СБУ.

У прес-службі додають, посадовець намагався максимально поширити свій вплив у регіоні та залучити до схеми якомога більше продавців.

До злочинної діяльності старший детектив залучив депутата сільради в Ужгородському районі.

Співробітники СБУ затримали обох фігурантів після одержання 6 тис. дол. неправомірної вигоди.

Наразі посадовцям повідомлено про підозру за ч. 3 ст. 368 ККУ, тобто прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою.

Вирішується питання щодо обрання міри запобіжного заходу.

Тим часом Данило Гетманцев вимагає відставки керівництва БЕБ Закарпатської області “у зв’язку з «несподіваним» затриманням на хабарі детектива БЕБ-колишнього ДФСівця за кришування торгівлі нелегальним тютюном в Закарпатті”.

“Ми ж всі свідомі того, що схема не могла працювати принаймі без керівника обласного БЕБ? До речі, чудова ілюстрація відповіді керівництва БЕБ Комітету щодо «неможливості» ліквідації нелегального тютюну, у зв’язку з «відсутністю повноважень». Як бачимо, повноважень на збір готівки достатньо”, — додав Данило Гетманцев.


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *