Ознаки неправильної дієти

Якщо хоча б дві ознаки присутні й у твоєму схудненні, то негайно кидай цю дієту!

  1. Втома, занепад сил

Причини: зневоднення, нестача в організмі заліза та вуглеводів. Навіть сидячи на дієті з жорстким обмеженням, не варто забувати, що вуглеводи – основне джерело енергії, а їх дефіцит може призвести до інтелектуального та фізичного виснаження.

  1. Депресія, поганий настрій

Причини: занепад настрою (особливо без приводу) свідчить про нестачу раціону фолієвої кислоти, вітамінів групи В, омега-3 жирних кислот.

  1. Симптоми, як у ПМС

Причини: Якщо період напередодні місячних проходить з регулярною зміною настрою, з неприємними відчуттями здуття, головного болю та іншими симптомами ПМС, можливо, у твоєму раціоні надлишок цукру, та недостатня кількість жіночих мікроелементів – магнію та кальцію.

  1. Постійний голод

Причини: відсутність режиму харчування; суворі дієти з обмеженням білків чи вуглеводів; надлишок калорій; дефіцит клітковини.

  1. Переїдання, потяг до певних продуктів

Причини: жорсткі обмеження певних продуктів, голодування чи, навпаки, надлишок жирного та солодкого в раціоні, а також – алкоголю та кофеїну.

  1. Дратівливість, тривожність

Причини: голодування, пропуск прийняття їжі, безконтрольне вживання кофеїну. Пам’ятайте, що чашка звичайного чаю містить 38-77 мг кофеїну, а кава – 60-180 мг. Постарайся обмежити вживання до 200 мг кофеїну на день.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *