Українські бойові дії зайшли в глухий кут, заявив BBC керівник військової розвідки Кирило Буданов

Бойові дії в Україні наразі зайшли в глухий кут, оскільки ні Україна, ні Росія не можуть досягти значних успіхів.

Джерело: керівник української військової розвідки Кирило Буданов в інтерв’ю BBC:

:”Ситуація просто зависла. Вона не рухається”.

“Ми не можемо перемогти їх на всіх напрямках комплексно.  Так само як і вони нас”.

“Ми дуже чекаємо на нові постачання озброєнь і на прибуття більш досконалого озброєння”.

Після того, як українські війська звільнили Херсон в листопаді, більшість найзапекліших боїв тривали навколо Бахмута на Донеччині.

В інших місцях російські війська, схоже, займають оборону, в той час, як зима сповільнила темпи наземних операцій ЗСУ по всій лінії фронту протяжністю 1000 км.

Буданов сказав, що Росія “зараз повністю зайшла в глухий кут”, зазнаючи дуже значних втрат, і він вважає, що Кремль вирішив оголосити чергову мобілізацію. Але, додав він, українським силам все ще не вистачає ресурсів, щоб просуватися вперед на багатьох напрямках.

Буданов, при цьому, заперечив імовірність наступу з боку Білорусі.

“На сьогодні я не бачу жодних ознак підготовки до вторгнення в Київ або північні райони з боку Білорусі”, – сказав очільник української розвідки.

Відкинув діяльність Росії в Білорусі, включаючи переміщення тисяч військових, як спроби змусити Україну відвернути війська з полів битв на півдні та сході на північ.

Нещодавно, за його словами, потяг, завантажений російськими солдатами, зупинився в місці, близькому до білорусько-українського кордону, і повернувся через кілька годин з усіма на борту.

“Вони зробили це відкрито вдень, так що всі це бачили, навіть якщо [ми] цього не хотіли”, – додавши, що він не бачить реальної, безпосередньої загрози з боку військ у Білорусі.

“Сьогодні я не бачу жодних ознак підготовки до вторгнення в Київ або північні райони з боку Білорусі”.

BBC

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *