Чому лікарі радять їсти мед на ніч

Солодке на ніч шкідливо, але мед в малих дозах надає цілющу дію на організм.

Рідке золото

Мед – справжній еліксир здоров’я, його ще називають рідким золотом.

Вважається природним заспокійливим засобом. Мед допомагає організму виробляти мелатонін – гормон, який відповідає за здоровий сон, допомагає оновленню клітин і відновленню нервової системи. Чайна ложка меду на ніч, та ще й з ромашковим чаєм – посприяє повноцінному відпочинку.

Якщо у вас немає проблем з лактозою, корисно пити молоко з медом. Пийте молоко теплим або гарячим, але не холодним. Такий напій зніме стрес.

Спалює жир

Саме вночі запускаються основні механізми нашого організму: так що ложка меду може допомогти збільшити спалювання жиру і прискорити обмін речовин. Мед впливає на регенерацію клітин печінки, особливо в нічний час. Мед в поєднанні з гарбузовим соком, випитий на ніч, допомагає печінці виводити токсини.

Зміцнює імунітет

Для профілактики вірусних і бактеріальних захворювань і в період хвороби ГРВІ – мед з часником є найкращим засобом. Потрібно очистити кілька великих зубчиків часнику, розрізати їх на дрібні частини, залити медом. Приймайте по чайній ложці цієї суміші на ніч, вона може надати сильну імуностимулюючу дію.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *