6 історичних знахідок, які ще не розгадано

На Землі існує безліч археологічних знахідок, які вказують на те, що історія життя на нашій планеті може бути не такою, як ми собі її уявляємо. Ось 6 найбільш примітних знахідок, які досі не розгадані.

1. Гігантські кам’яні кулі Коста-Ріки

Загадкові кам’яні утворення ідеально круглої форми інтригують не тільки своїм зовнішнім виглядом, але і незрозумілим походженням.

Вперше вони були виявлені в 30-х роках XX століття робітниками під час розчищення джунглів для бананових плантацій. Місцеві легенди свідчили, що золото мало бути заховане всередині таємничих кам’яних куль. Багато петросфер були розколоті, деякі з них підірвані. Але вони були порожні.

Невідомо, ким і з якою метою були створені ці петросфери. Можна припустити, що це були символи небесних тіл або позначення кордонів між землями різних племен.

2. Багдадська батарея

До відкриття електрики месопотамці першими дали фору. У 30-х роках XX століття при археологічних розкопках під Багдадом був виявлений загадковий артефакт під назвою «Багдадська батарея». Він мав такий вигляд: 13-сантиметровий посудину, через шийку якого був проведений залізний стрижень зі слідами корозії. Усередині посудини знаходився мідний циліндр, а всередині циліндра – залізний стрижень.

Виходячи зі структури знахідки, вчені припустили, що це древня батарея, яка могла створювати електричний струм з напругою 1 вольт.

За однією з версій, таку батарею можна було використовувати в процесі цинкування золота, а також залишається питання, чому технологія виготовлення таких батарей була втрачена і нічого подібного не було знайдено в інших регіонах.

3. Рукопис Войнича

«Манускрипт Войнича» – найзагадковіша книга у світі. У ньому немає автора, він написаний незрозумілою мовою, а сторінки рясніють незрозумілими символами та дивними ілюстраціями.

Нестандартність рукопису полягає в тому, що вона написана за допомогою унікального алфавіту, несхожого на будь-яку буквену систему. Ці незрозумілі знаки збили з пантелику криптографів XX століття і до цього дня залишаються нерозшифрованими.

4. Золоті статуетки інків

Золоті статуетки, знайдені в Південній Америці, схожі на летючі машини, і в це важко повірити. Який був прототип для створення цих фігур, невідомо.

У 1996 році німецькі авіамодельєри Альгунд Енбом і Петер Белтінґ довели на практиці, що гіпотеза моделей літаків у вигляді статуеток загадкових тварин має право на життя. Вони створили точні, 16-кратні збільшені копії так званого колумбійського золотого літака. Для запуску в повітря моделі оснащувалися моторами й системами радіоуправління.

Дві моделі не тільки вміли підійматися в повітря, але і відмінно виконували фігури вищого пілотажу, а також прекрасно планувалися навіть при вимкнених моторах.

5. Генетичний диск

Неймовірний артефакт – генетичний диск – зображує речі й процеси, які сучасна людина може спостерігати тільки під мікроскопом. Диск, швидше за все, показує процес походження і розвитку зародка. Також одним з дивних малюнків є голова людини незрозумілої форми.

Диск виготовлений з міцного каменю під назвою лідіт. При своїй винятковій міцності цей камінь має шарувату структуру, і, попри наявність цього стародавнього артефакту, зробити щось подібне до нього здається неможливим як практично, так і теоретично.

6. Антикітеринський механізм

Механізм Антикітери – найстаріший і відомий обчислювальний механізм, перший аналог ЕОМ через його явно складної конструкції.

Після десятиліть досліджень вчені змогли визначити, що механізм показує положення Сонця, Місяця, рух планет по небосхилу, пророкує сонячні й місячні затемнення – і навіть ключові події, такі як Олімпійські ігри.

Основна полеміка розгортається навколо того, що до відкриття механізму Антикітери виготовлення таких складних пристроїв було недоступно древнім цивілізаціям. Вчені стверджують, що цей набір бронзових шестерень випередив подібні види техніки на тисячу років.

Target

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *