Недотримання графіків відключень електроенергії є результатом некомпетентності команди голови правління ПрАТ “Національна енергетична компанія “Укренерго” Володимира Кудрицького.

Про це заявив під час всеукраїнського телевізійного марафону “Єдині новини” експерт і виконавчий директор Асоціації органів місцевого самоврядування “Міжнародна асоціація малих громад” Олексій Буряченко.

Під час обговорення теми “Енергетичного Рамштайну” та результатів роботи української команди під час конференції на підтримку громадянської стійкості в Україні, яка проходила в Парижі, Буряченко зазначив, що з боку української урядової команди було напрацьовано багато ефективних рішень заради скорішого відновлення енергетики України. Це питання стосувалися і постачання необхідного обладнання та виділення партнерами додаткових коштів.

Але й на фоні цього є так звана “ложка дьогтю”. НЕК “Укренерго” провалює комунікації в регіонах і не доносить об’єктивно інформацію щодо розподілу квот електроенергії. Так, в асоціації місцевого самоврядування і безпосередньо в її очільника є питання до команди Кудрицького, який очолює “Укренерго”: “Мало того, що в регіони не подається необхідний обсяг електроенергії, а тільки 50%, і це викликає в громадськості негатив, так ще й не дотримуються графіки планових відключень, і через це страждає пересічне населення та бізнес”, – підкреслив експерт.

УНІАН