Як відкрити вино, коли під рукою немає штопора: перевірені методи

У житті іноді відбувається так, коли під рукою опинилася пляшка вина, а ось спеціального пристрою її відкрити немає. Але це не нагода відмовлятися від дегустації благородного напою.

Видання “Факти” розібралося, як вийти з неприємної ситуації. Виявляється, можна відкрити пляшку за допомогою підручних предметів.

Підійтуть навіть ключі. Оберіть найгостріший із зв’язки і пропхайте його на 1-2 см у пробку. Після цього обережними обертальними рухами витягніть ключ разом із корком. Але поспішати не варто, щоби не пошкодити пробку. Коли вона підніметься трохи, слід обережно витягнути ключ і продовжити пальцями.

Також можна використовувати ніж, але це небезпечно, тому дійте обережно. Найкраще брати зазубрений, який використовується для нарізки хліба. Його потрібно встромити у пробку під невеликим нахилом, а коли зубчики ножа зафіксувалися в пробці, то почати обережно прокручувати. При цьому пляшку потрібно тримати міцно. Коли пробка піде вгору – не зупиняйтеся і продовжуйте крутити.

Ще можна нагріти пляшку, щоб позбутися пробки. Для цього потрібно набрати воду в каструлю та поставити її на плиту. Покладіть пляшку вина в неї і зачекайте, поки вона нагріється. Через високу температуру пробка може вилетіти, а якщо ні, то можна дістати її руками, адже тепер це буде зробити простіше. Мінус способу – гаряче вино. Але можна розлити його по келихах і поставити в холодильник або додати льоду.

А ось наступний спосіб – технічний. Для вилучення пробки знадобляться шуруп, викрутка та плоскогубці. Потрібно обережно вкрутити шуруп на дві третини в пробку, а потім плоскогубцями витягнути його разом із пробкою. Якщо все піде за планом, то пробка вийде разом із шурупом.

Останній спосіб – вдавити корок всередину пляшки підручним засобом. Для цього підійде ручка, олівець чи будь-який інший досить міцний та тонкий предмет.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *