Пересувна виставка «Україна. Становлення державності» в Республіці Польща

В статті «Кров якої династії тече в жилах європейських монархів?» ми вже про успішну презентацію пересувної виставки «Україна. Становлення державності» в столиці Італії Римі  при соборі Святої Софії, яка проходила в листопаді 2022 року. Керівник і власник проєкту відомий український бізнесмен, меценат та засновник БФ «Музей «Історія становлення української нації» Валерій Галан.

Виставка мала великий успіх в Римі серед української діаспори, політичних та ділових кіл Італії а також духовенства Ватікана, секретар Папи Римського.

Після виставки кардинально змінилася політика та риторика Ватикану стосовно України.  Папа Римський Фрациск в інтерв’ю журналістам видання “Vatican News” назвав українців народом-мучеником через російську агресію.

Наступне європейське місто, в якому буде проходити пересувна виставка «Україна. Становлення державності» – це місто Краків (Польща).

Виставка буде проходити з 17.12.2022 по 12.01.2023 щодня з 10.00 до 19.00 години в «Salon Ekonomiczny NBP, ul. Basztowa 20 Kraków, Polska».

Пересувна виставка «Україна. Становлення державності» – це унікальний проєкт, завдяки якому європейці та українці, які проживають у Європі, мають можливість зануритися у справжню історію України, не спотворену російською пропагандою.

Виставка показує становлення української державності через події та людей, які були причетні до створення держави. Окремим стендом представлена російсько-українська війна.

Глядач може буквально подивитися в очі видатним державним діячам, потиснути їм руку і посидіти поруч, здійснити віртуальний політ над зруйнованими ворогом містами Буча, Ірпінь, Гостомель та іншими у Київській області, а також дізнатися багато цікавих фактів, які сторіччями приховували від нас.

Фігури відомих історичних постатей, які залишили яскравий слід не лише в історії України, а й в історії Європи та світу, виготовлені за новітніми технологіями з матеріалів, які максимально реалістично відображають живу людину.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *